LajkovacLazarevacLjigVesti

Odata počast palim borcima u Kolubarskoj bici

Povodom 106  godina od Kolubarske bitke, predstavnici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili su vence na spomen obeležje u Hramu Svetog Georgija u Ćelijama. Rukovodstva tri opštine vence su položili i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače Brdu. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izjavio je da polaganjem venaca iskazujemo poštovanje srpskim ratnicima koji su dali svoj život za slobodu zemlje. Predstavnici Mesne zajednice Županjac i rukovodstvo lazarevačke opštine vence su položili i na spomenik Kolubarskim ratnicima u Županjcu.

Stević, Lazarević i Živković

Povodom 106. godišnjice Kolubarske bitke, predstavnici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili su vence na spomenik u Hramu Svetog Georgija u Ćelijama. Kao i ranijih godina venci su položeni na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu.

Nakon polaganja venaca predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević podsetio je na značaj Kolubarske bitke i istakao da odavanjem počasti iskazujemo poštovanje svim slavnim srpskim ratnicima koji su nesebično dali svoje živote u odbrani naše zemlje od moćnog neprijatelja.

Bojan Stević
Bojan Stević

„Izuzetno sam počastvovan što mogu ispred Gradske opštine Lazarevac, sa svojim uvaženim kolegama iz naših susednih opština Ljig i Lajkovac da, povodom 106 godina obeležavanja Kolubarske bitke, položimo vence na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu, manastiru u Ćelijama i Županjcu. To je pokazatelj poštovanja svih nas prema srpskim ratnicima i srpskoj deci koji su dali život na braniku otadžbine i oslobađanju Lazarevca 9. decembra 1914. godine. Podsetiću da je mnogo seljaka i srpske nejači tada poginulo braneći se od Austrougarskog carstva i odnelo prvu pobedu koja je bila presudna u odbrani celokupne Srbije u Prvom svetskom ratu“, izjavio je predsednik opštine Bojan Stević.

Predstavnici Mesne zajednice Županjac i delegacije opštine Lazarevac položili su vence i na spomenik Kolubarskim ratnicima u Županjcu, koji je podignut 2014. godine.

Svečanost povodom obeležavanja 106. godišnjice Kolubarske bitke, biće održana ispred hrama Sv. Velikomučenika Dimitrija i Spomen kosturnice u utorak 15. decembra.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA