Odbačena krivična prijava protiv Grčića, Ministarstvo još nema zvaničnu informaciju

Bivši vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić neće odgovarati zbog kolapsa u EPS-u, i odbačena je krivična prijava protiv njega.

– U obrazloženju odluke se navodi da se zbog nesavesnih radnji, koje Ministarstvo energetike u svojoj prijavi pripisuje Grčiću, već vode postupci protiv njegovih potčinjenih službenika, kao i da ne postoje dokazi da je on bio njihov saučesnik – samo generalni direktor.

Ministarstvo rudarstva i energetike, kako je ranije saopšteno, podnelo je krivičnu prijavu protiv Grčića, zbog sumnje da je iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja nesavesno postupao u vršenju službe. Krivna prijava podneta je i protiv još četiri osobe iz EPS – Rudarski basen Kolubara.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da to ministarstvo nije još uvek dobilo informaciju da je povučena krivična prijava protiv bivšeg vršioca dužnosti Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića.

– Nismo videli zvaničana odgovor, videli smo to po novinama ali znate šta, možda je ta odluka po nekom pravu ali nikako nije ni po zdravoj logici ni po pravdi – rekla je ona za televiziju Prva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA