BeogradLajkovacVesti

Otkazana izložba krava simentalske rase

Zbog epidemiološke situacije tradicionalni Sajam krava simentalske rase neće biti održan ove godine u Lajkovcu. Ovu informaciju je u izjavi za RTV Gem potvrdio predsednik opštine Lajkovac  Andrija Živković. Živković je naglasio da je prioritet opštine Lajkovac u narednoj godini izgradnja obilaznice i rešavanje problema vodosnabdevanja.

Izložba-krava-4 Tradicionalna stočarka izložba koja je punih 38 godina održavana na Krstovdan u Lajkovcu ove godine neće biti organizovana. Razlog je aktuelna epidemiološka situacija i propisane mere prevencije širenja korona virusa.  Regionalna izložba goveda simentalske rase koja je trebala da bude održana po 39. put odložena je kao i sve poljoprivredne manifestacije u Srbiji i regionu uz želju da već naredne godine okupi najbolja grla i odgajivače sa ovih prostora.

Lajkovac

Prioritet opštine Lajkovac u narednom periodu biće izgradnja brze obilaznice oko Lajkovca, nova Industrijska zona i rešavanje problema vodosnabdevanja. Svi ovi kapitalni projekti zahtevaju podršku i finansiranje države.

Lajkovac-1U rešavanje problema vodosnabdevanja opština Lajkovac i Lazarevac uključili su se predstavnici kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Planirana je izgradnja novih bunara na izvorištu Nepričava i zamena magistralnog cevovoda od Nepričave do Lazarevca, istakao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA