Održan humanitarni bazar „Lazarevac za Aniku“

Na platou ispred Rudarske česme u nedelju je održan humanitarni bazar „Lazarevac za Aniku“. Dvogodišnja Anika Manić boluje od retke bolesti – spinalne muskularne atrofije. Od svog drugog meseca Anika prima terapiju koja može da uspori progres bolesti. Humani Lazarevčani prodajom svojih proizvoda, igračaka, hrane i pića, pomogli su da se prikupi deo novca koji je potreban za Anikino lečenje u inostranstvu.

Humanitarni bazar

Bazar su organizovali članovi Grupe građana „Lazarevac za Aniku“ i  UG “Ujedinjeni za Lazarevac”, koji su izrazili zadovoljstvo odzivom sugrađana u ovoj humanoj akciji.

Lazarevac za Aniku

Anika je danas motorički stabilna zahvaljujući terapiji koju trenutno prima ali na žalost ta terapija joj nije pomogla što se tiče disanja i gutanja, odnosno vitalnih funkcija za održavanje života. Lek  koji treba Aniki je najskuplji lek na svetu koji košta neverovatnih 2,1 milion evra. Lazarevčane je i ovaj put ujedinila humana ideja a to je da maloj Aniki pomognu u borbi za život.

Humanitarni bazar Lazarevac za Aniku

Ženska mreža Udruženja građana Ujedinjeni za Lazarevac izuzetno je zadovoljna brojem građana koji su se odazvali ovoj akciji i na taj način dali svoj doprinos da Anika što pre ode na neophodno lečenje i počne sa terapijom.

Maloj Aniki možete pomoći slanjem sms poruke 858 na 3030 ili uplatom na žiro račun preko fondacije “Budi human”.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA