Održan humanitarni turnir u malom fudbalu za Minju Matić

U balon sali održan je humanitarni turnir u malom fudbalu u cilju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje male Minje Matić koja boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1. Humanitarni turnir organizovali su Lazarevčani Uroš Popović, Anđelika Jovanović i Marija Petrović, kojima ovaj turnir nije prvo humanitarno delo. Na turniru je učestvovalo ukupno sedam ekipa, a novac se prikupljao od kotizacije za učešće na turniru, ali i od prodaje hrane i pića.

Humanitarni turnir u malom fudbalu

Cilj ovog humanitarnog turnira u malom fudbalu bio je prikupljanje novčanih sredstava  za kupovinu najskupljeg leka na svetu koji košta čak 2,1 milion dolara, a koji je Minji Matić preko potreban. Minja je pre svega nekoliko dana proslavila svoj prvi rođendan, a trenutno se ponovo nalazi u bolnici zbog upale pluća.

Balon sala, mali fudbal

Na ideju za organizaciju turnira došli su Uroš Popović, Anđelika Jovanović i Marija Petrović. Oni su zahvalili svojim sugrađanima koji su nebrojeno puta do sada učestvovali u humanim akcijama, ali i velikom broju sponzora koji su se odazvali pozivu.

Anđelika Jovanović
Anđelika Jovanović

Sa pet meseci Minja je primila prvu terapiju dostupnu u Srbiji. Zahvaljujući Spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sedi.

Za Minjinu šansu

Mnogi Lazarevčani su u više navrata učestvovali u humanitarnim akcijama, a da bi novac bio prikupljen na vreme, apelujemo na sve, da, ukoliko nisu u mogućnosti da prisustvuju humanim događajima, pošalju tekst 845 na broj 3030.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA