BeogradLazarevacVesti

Održan komemorativni skup Mileti Radojeviću

Komemorativnim skupom u Centru za kulturu Lazarevac od savetnika ministra prosvete zaduženog za verska pitanja Milete Radojevića oprostili su se rodbina, prijatelji, saradnici, poštovaoci i stranačke kolege. Mileta Radojević rođen je 1955. godine u Lazarevcu, a sahranjen je na Gradskom groblju.

Komemoracija MIleti Radojeviću

Savetnik ministra prosvete zadužen za verska pitanja Mileta Radojević rođen je 1955. godine u Lazarevcu. Tokom svoje dugogodišnje karijere bio je na čelu Kancelarije za vere u Vladi Republike Srbije, generalni direktor GSP Beograd, i na čelu preduzeća ”Janko Stajčić”.

Mileta Radojević

Dobitnik je brojnih priznanja Srpske Pravoslavne crkve i muslimanske verske zajednice u Srbiji. Radojević je bio član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije i prvi predsednik Lazarevačkog odbora ove stranke.

U ime Socijalističke partije Srbije prisutnima se obratio lider stranke i aktuelni predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji se prisetio svog prvog kontakta sa pokojnim Miletom Radojevićem koga je još kao mladi novinar lista Epoha među prvima intervjuisao kao visokog funkcionera SPS-a.

Ivica Dačić
Ivica Dačić

Stranačke ali i kolege iz drugih sfera u kojima je pokojni Radojević dao svoj doprinos, izrazile su najdublje saučešće porodici i okupljenima ali i odalni zahvalnost što su imali priliku da sarađuju sa čovekom kao što je bio Mileta.

Porodica Milete Radojevića

U ime porodice prisutnima se zahvalio i sin Zoran Radojević koji je prisutnima podelio sećanje na svog oca.

Opelo

Nakon komemoracije služeno je opelo u Hramu Svetog Velikomučenika Dimitrija. Sahrana je obavljena na lazarevačkom groblju u prisustvu velikog broja okupljenih poštovaoca lika i dela pokjnog Milete Radojevića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA