Održan koncert harmonikaškog tria “Ars futura“

U Modernoj galeriji održan je koncert harmonikaškog tria “Ars futura“- koji čine Marko Dražić, Vasilije Stamenković  i Damir Vasiljević Toskić. Od 2013. godine trio aktivno nastupa i osvaja prestižne nagrade u Srbiji i inostranstvu na međunarodnim takmičenjima i festivalima. Repertoar tria čine kompozicije različitih muzičkih epoha, moderne i obrade popularnih muzičkih numera.

Moderan i savremen trio harmonika, koji čine profesori muzike, iako postoji od 2012. godine, po prvi put u ovom sastavu nastupio je pred lazarevačkom publikom. Ovi uspešni pedagozi, a pre svega zaljubljenici u harominiku i njene zvuke, iako žive u različitim gradovima uspeli su da kroz ovaj trio osvoje brojna priznanja i održe zapažene koncerte širom Srbije. Jedan od članova tria je i naš sugrađanin Marko Dražić, koji kaže da iako nastupa pred domaćom publikom, ne oseća posebnu tremu, već samo obavezu i zahvalnost svojim sugrađanima, koji su došli da ga podrže i uživaju u ovim melodijama.

Marko Dražić
Marko Dražić

U želji da popularizuju ovaj instrument opredelili su se za klasična dela, ali njihov repertoar prošaran je kompozicijama različitih muzičkih epoha, modernih numera kao i obrade popularnih muzičkih kompozicija. Na njihovom koncertu u Modernoj galeriji mogla se čuti i prepoznatljiva muzička podloga iz filmova kao što je „Čudesna sudbina Amelije Pulen“ ali i muzika iz filma o čuvenom agentu Džejms Bondu.

Svoje umeće muziciranja na jednom od najmelodičnijih instrumenata, ovaj trio imao je priliku da prikaže na brojnim prestižnim koncertnim podijumima, ali i na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Ovi mladi ljudi, pre svega uspešni pedagozi, ali i umetnici, nastupaju i kao solisti u različitim instrumentalnim invencijama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA