Održan sajam sporta na jezeru Očaga

U organizaciji Gradske opštine Lazarevac, Saveta za mlade i Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ na jezeru Očaga održan je sajam sporta. Sajam je otvoren u 16 časova predstavom za decu „Mudro prasence“ Prvog prigradskog pozorišta „Puls teatra“. Na Očagi se predstavilo 25 sportskih klubova a deca su imala priliku da nauče da rone, takmiče se na turnirima u odbojci i malom fudbalu, nauče pokrete borilačkih veština i mnogih drugih sportova. U planu organizatora je da sajam postane tradicionalna manifestacija s ciljem da se mladi što više bave sportom.

Lep ambijent jezera Očaga još jednom je bio centar sportskih dešavanja. Savet za mlade, opština Lazarevac i SRC „Kolubara“ organizovali su sajam sporta kako bi se najmlađima približili sportovi i zdravi stilovi života. Na sajmu su bili zastupljeni gotovo svi lazarevački klubovi.

Svoje zadovoljstvo organizacijom sajma i odazivom klubova nije krio direktor Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ Vladimir Dragićević. Ovom manifestacijom šalje se poruka sugrađanima da se treba baviti sportom, dodao je on.

Vladimir Dragićević, direktor SRC "Kolubara"
Vladimir Dragićević, direktor SRC „Kolubara“

Lazarevac je još jednom pokazao da je grad sporta. Videli smo preko 25 klubova koji su se predstavili, mnogo mališana, budućih sportista i mislim da šaljemo jednu lepu poruku celom Lazarevcu a i šire da se treba baviti sportom, ulagati u decu i na prave načine promovisati sport ovakvim akcijama – dodao je Dragićević.

Među onima koji su se odazvali pozivu organizatora je i školica sporta „Soko“ koja već nekoliko godina unazad ima sličnu misiju, da najmlađe usmere ka sportu.

Svaku akciju ovog tipa ćemo podržati, pogotovo što je u prirodi jer mi volimo prirodu i vežbamo u prirodi- rekao je Branimir Milošević, školica sporta „Soko“.

Iako je bio tropski dan, to nije sprečilo članove atletskog kluba Lazarevac da se priključe ovoj manifestaciji. Veliki broj atletičara učio je zainteresovane mališane koliko je atletika zdrav sport za ljudski organizam.

Sugrađanima su se predstavili i Bokserski klub Grejtest i Karate klub Kolubara. Oni ističu da su se rado odazvali ovom pozivu i nadaju se da će u budućnosti biti više ovakvih manifestacija i skupova.

 Sjajna manifestacija, hteo bih da ih bude malo više tokom godine. Počinje školska godina i moj predlog je da se obilaze sve škole, da se priđe malo deci. Treba omogućiti deci koja su van Lazarevca da se bave sportom. Tu je ogroman potencijal talentovane dece koja ne mogu ništa da rade, osuđeni su na jedan sport ili možda nijedan u svom selu i to je to – dodao je Marko Marković iz karate kluba „Kolubara“.

Veliki broj dece bio je prisutan na jezeru Očaga sa svojim drugarima a među njima i mladi košarkaš Kolubare Vasilije Kuzmanović. On nam je objasnio zašto je za njega košarka najbolji sport.

U sklopu sajma sporta, organizovan je i turnir u odbojci na pesku za najmlađe. Ukupno je bilo prijavljeno sedam ekipa.

Fasciniran sam sa ovolikim brojem dece koja su došla povodom sporta. Ono što je zaista veliko bogatstvo svuda su ova deca koja se bave raznim sportovima i ta raznolikost čini fenomenalnu stvar – izjavio je Slobodan Ivović, odbojkaški sudija.

Veliki broj dece u prisustvu roditelja bio je na popularnom lazarevačkom kupalištu tokom sajma sporta. Svi oni su imali priliku da se oprobaju kao ronioci, košarkaši, atletičari, ili da nauče osnovne poteze borilačkih veština kao i saznaju koji su osnovni potezi u tenisu i drugim sportovima. Mnogima od njih, koji još uvek ne treniraju neki sport, ova manifestacija može biti dobar povod da se opredele kojim sportom bi mogli da se bave ubuduće.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA