Održana 23. sednica Skupštine GO Lazarevac

Skupština GO Lazarevac održala je 23. sednicu tokom koje je razmatrano 9 tačaka dnevnog reda. Odbornici su usvojili odluku o završnom budžetu GO Lazarevac za 2018. godinu, finansijski izveštaj Javnog preduzeća za izgradnju i odluku o raspodeli dobiti ovog preduzeća. Jedna od najbitnijih odluka odnosila se na Prvi rebalans poslovanja JPKP „Lazarevac“ za 2019. godinu kojom su predviđena sredstva od 15 miliona dinara za kupovinu nove smećarke, kao i za uplatu doprinosa porodiljama i to retroaktivno od jula 2018. godine. Sednici ni ovoga puta nisu prisustvovali odbornici grupe građana “Lazarevac naša kuća“ kao i Demokratske stranke.

Na početku 23. sednice Skupštine GO Lazarevac potvrđen je prestanak mandata odbornika skupštine Radiše Sinđelića koji  je podneo ostavku. Na njegovo mesto izabrana je nova odbornica Ivona Mitić iz odborničke grupe “Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“. U okvriru izveštaja o završnom budžetu GO Lazarevac za 2018. godinu istaknuto je da su ostvareni prihodi 92,32 %, realizacija planiranih rashoda 80,91% dok je iznos prenetih sredstava 413 745 970. Odlukom skupštine je odobren i prvi rebalans budžeta JPKP „Lazarevac“ . Odluka se odnosi na dve tačke: nabavku smećarke u vrednosti od 15 miliona dinara i sredstva za nadoknadu porodiljskog odsustva trudnicama.

Raša Petković, Javno preduzeća za izgradnju Lazarevac
Raša Petković, Javno preduzeća za izgradnju Lazarevac

Na ovoj skupštinskoj sednici odbornici su usvojili i Finansijski izveštaj javnog preduzeća za izgradnju Lazarevac za 2018. godinu. Doneta je i odluka o raspodeli dobiti preduzeća u iznosu od 1 190 666 dinara od čega će deset procenata biti uplaćeno u budžet GO Lazarevac.

U okviru izveštaja koji je podneo Zoran Mitrović direktor Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni  istaknuto je da se brana i akumulacija trenutno nalaze u probnom radu. Do kraja godine očekuje se upotrebna dozvola od akumulacije, preko postrojenja za preradu vode do Slovca.

Predsednik skupštine GO Lazarevac Tomislav Rikanović je nakon sednice istakao da je sednici prisustvovalo 35 odbornika što je stabilna većina i naglasio da su bitne odluke koje su odbornici doneli vezane za finansijsko poslovanje opštinskog budžeta, JPKP „Lazareva“c i Javnog preduzeća direkcija za izgradnju.

Do letnje pauze odbornike očekuje još jedna sednica u julu mesecu, tokom koje će kako je najavio predsednik Skupštine biti razmatrane izmene nadležnosti koje su oduzete 2009. godine, odnosno usaglašavanje statuta. Po tradiciji 28. juna u Centru za kulturu Lazarevac biće održana svečana sednica i uručene Vidovdanske nagrade.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA