BeogradLazarevacVesti

Održana 29. izložba „Dani pčelarstva Kolubara 2022“

U organizaciji Udruženja pčelara „Budućnost“ na platou ispred Rudarske česme održana  je 29. izložba pčelarskih proizvoda „Dani pčelarstva Kolubara 2022“. Podršku manifestaciji pružila je GO Lazarevac i Turistička organizacija a brojni pčelari iz Lazarevca i okoline predstavili su svoje proizvode od meda. U Modernoj galeriji predavanje na temu zazimljavanje pčela održao je pčelar iz Kruševca Miljko Šljivić.

Pčelarska izložba

Manifestcaija „Dani pčelarstva Kolubara 2022.“ ove godine održana je na platou ispred Rudarske česme a posetiocima su bili ponuđeni proizvodi od meda i pčelarska oprema.

Proizvođači meda

Organizator manifestacije i ove godine je Udruženje pčelara „Budućnost“ a predsednik lazarevačkih pčelara Mihajlo Belošević, zahvalio se opštinskom rukovodstvu na pomoći pri organizaciji izložbe kao i subvencijama koje se dodeljuju pčelarima. Dodao je i da je lazarevačko udruženje jedno od najorganizovanijih i da će se truditi da svoja znanja prenesu i na druge.

Med

Štandove su obišli i predstavnici GO Lazarevac, a Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu, pozvao je sugrađane da ne kupuju med u velikim marketima već da sve proizvode od meda nabavljaju isključivo od proverenim proizvođača iz Lazarevca.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Ova godina bila je plododnosna za pčelare u celoj Srbiji, pa je na ovoj izložbi bila i bogata ponuda. Mogao se naći livadski, bagremov i suncokretov med, ali i kozmetika od pčelinjih proizvoda, razni melemi i drugi poizvodi koji su bitni za zdravlje svakog organizma. Manifestacija koja ima tradiciju staru skoro tri decenije i ove godine okupila je pored izlagača i brojne posetioce koji su mogli da probaju i kupe kvalitetne i proverene proizvode.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA