Održana 5. sednica Skupštine opštine Lajkovac

Na 5. sednici Skupštine opštine Lajkovac razmatrano je 22 tačke dnevnog reda. Odbornici su usvojili izveštaje javnih ustanova i preduzeća za prethodnu godinu. Razmatran je izveštaj Zajedničkog centra za socijalni rad “Solidarnost“ za opštine Lajkovac, Ljig i Mionica. Odbornici su i dali saglasnost na imenovanje direktora Zajedničkog centra za socijalni rad “Solidarnost“ to je dosadašnji v.d. direktora Dragan Radovanović. Konačnu odluku o njegovom imenovanju daće skupština opštine Ljig.

skupstina 1Sednica Skupštine opštine Lajkovac počela je minutom ćutanja kojim je odata počast Milanu Pavloviću i Dušanu Trifunoviću. Oni su herojski poginuli tokom ratnih dešavanja  26.03.1999. godine na Kosovu. Tokom prve sednice u ovoj godini odbornici Skupštine opštine Lajkovac razmatrali su 22 tačke dnevnog reda. Većina tačaka bila je vezana za poslovanje javnih ustanova i preduzeća, kao i realizaciju sredstava izdvojenih iz budžeta za programe ruralnog razvoja i podrške poljoprivredi, zaštite životne sredine i fonda rente.

skupstina 2Za program zaštite životne sredine početkom godine bilo je izdvojeno preko 34 miliona dinara. Taj iznos je rebalansom, tokom godine umanjen za 8 miliona. Stepen realizacije ovog programa je tokom pandemijskih uslova bio mali. Tokom izveštaja Zajedničkog centra za socijalni rad “Solidarnost“iznet je porazni podatak da je u Lajkovcu tokom 2020. godine umrlo 216 građana a rođeno 124 bebe.

skupstina 4Kada je reč o radu centra za socijalni rad, direktor Dragan Radovanović istakao je da je opština Lajkovac u programe socijalne podrške tokom 2020. godine izdvojila 16, 5 miliona dinara. Tokom prvih tačaka dnevnog reda izvršeno je probno glasanje u okviru projekta E-parlament. Cilj je da se modernizuje rad skupštine, materijali dostave u elektronskom obliku i omogući elektronsko glasanje prilikom donošenja odluka.

skupstina 5Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević je istakao da su danas izabrani članovi izborne komisije. Na ovaj način stvoreni su uslovi za raspisivanje izbora za članove Saveta mesnih zajednica u svim delovima opštine Lajkovac.

 

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA