BeogradLajkovacVesti

Održana 52. sednica veća opštine Lajkovac

Veće opštine Lajkovac na 52. sednici razmatralo je 24 tačake dnevnog reda. Pored tema vezanih za kvartalne izveštaje sportskih klubova i udruženja direktorka KC “Hadži Ruvim“ Snežana Škorić podnela je izveštaj o radu ove kulturne ustanove tokom prethodne godine. Najveći broj tačaka odnosio se na program stipendiranja učenika i studenata.

Na dnevnom redu 52. sednice veća opštine Lajkovac među prvima našle su se tačke vezane za kvartalne izveštaje i programe poslovanja sportskih udruženja i klubova kojih na teritoriji lajkovačke opštine ima trenutno 32. Izveštaj o realizovanim projektima tokom prethodne godine veću je podnela i direktorka kulturnog centra “Hadži Ruvim“ Snežana Škorić koja je istakla pre svega aktivnosti na građevinskom održavanju i rekonstrukciji Doma kulture.

Kako je rekao predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković sa nešto više od 2 miliona dinara izvršena je kompletna rekonstrukcija sale, zamenjen pod i urađeno grejanje. Sala će početi sa radom već u martu.

Najveći broj tačaka dnevnog reda odnosio se na program stipendiranja učenika i studenata, novina je stipendiranje svih đaka generacije sa teritorije Lajkovca, kao i povećanje izdvajanja iz budžeta za ovu namenu. Lajkovac je po programima socijalnih davanja po rečima predsednika Živkovića među prvih pet u Srbiji.

Andrija Živković
Andrija Živković

Opština Lajkovac je za 2018. godinu uvećala budžet za 40% za đačke i studenske stipendije, sa sedam na deset miliona dinara. Ono što je novina, opština Lajkovac će stipendirati sve đake generacija sa teritorije opštine Lajkovac, od prve do četvrte godine, u visini od 20% od ukupne neto zarade u Republici Srbiji, kao i sve studente od prve godine pa sve do završne godine i master studijama koji su pre svega na državnim univerzitetima. Te stipendije će ići u rasponu od 10-15 000 dinara. – dodao je Živković.

Tokom ove sednice razmatrani su i programi sufinansiranja projekata vezanih za medijske sadržaje, kulturu i  udruženja građana.

Dnevnim redom današnje sednice dopunjen je i tačkama kojima se stimuliše razvoj preduzetištva i malih i srednjih preduzeća na teritoriji opštine Lajkovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA