BeogradLajkovacVesti

Održana 53. sednica Veća opštine Lajkovac

Veće opštine Lajkovac na 53. sednici razmatralo je 12 tacaka dnevnog reda. Najveći broj tačaka odnosio se na izveštaje programa iz 2017.godine, kao što su finansijski izveštaj o utrošku sredstava Doma zdravlja Lajkovac, kao i Crvenog krsta. Na sednici veća bilo je reči i o izveštajima programa koji se tiču kulture, radu nevladinih organizacija, kao i obnovi i sanaciji verskih objekata na teritoriji opštine Lajkovac.

Održana 53. sednica Veća opštine Lajkovac

Pored izveštaja koji su se odnosili na prethodnu godinu, usvojen je i program rada sportskih organizacija na teritoriji opštine Lajkovac za 2018. godinu, čime je budžet za sport uvećan za 4 miliona i iznosi 24 miliona.

Predsednik Živković osvrnuo se i na projekte i aktulne radove u opštini Lajkovac. Privode se kraju radovi na asfaltiranju lokalnih puteva a počeli su i radovi na povezivanju Oštrikovca i Ratkovca a opština je za ovu namenu izdvojila 12 miliona dinara.

Održana 53. sednica Veća opštine Lajkovac
Andija Živković

U januaru mesecu raspisali smo brojne nabavke a najveći broj odnosi se na nabavke kako bi bili spremni da početkom proleća nastavimo sa radovima – kaže Živković.

U prvim danima januara krenula je i druga faza radova na izgradnji objekta PU „Leptirić“. Novi objekat biće za oko 400 kvadrata veći od postojećih.

U opštini Lajkovac u ovoj godini značajna sredstva biće uložena u obrazovne ustanove, pa će pored objekta vrtića, u potpunosti biti obnovljene i rekonstruisane škole „17. septembar“ i osnovna škola u Bajevcu.

Održana 53. sednica Veća opštine Lajkovac

Ovih dana privode se kraju radovi na rekonstrukciji sale bioskopa Kulturnog centra „Hadži Ruvim“. Radovi na bazenu su u završnoj fazi a do kraja juna biće završen objekat bazena, nakon čega će biti urađena trafostanica i kotlarnica. Očekujem da će do kraja godine bazen biti u potpunosti u funkciji – kaže Živković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA