Lajkovac

Održana 73. sednica veća opštine Lajkovac

Veće opštine Lajkovac održalo je 73. redovnu sednicu na kojoj je usvojeno svih 17 tačaka dnevnog reda. Najvažnija, odnosila se na izvršenje budžeta za prvu polovinu ove godine, koji je u procentima oko 30 odsto. Ostvarenje prihoda za ovaj period je 65 procenata i to je sasvim solidno, rekao je na konferenciji za medije zamenik predsednika opštine Nenad Džajević. Veće je usvojilo i odluku o povećanju stipendija za mesec jun za studente sa prosekom 9,5 a data je saglasnost i na program subvencija preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima. Sve odluke naći će se na sednici skupštine, koja je zakazana za petak 7. septembar.

Procenat izvršenja budžeta opštine Lajkovac za prvih šest meseci je oko 30 odsto, što je na nivou prošle i predprošle godine. Sasvim je razumljivo da je procenat izvršenja na ovom nivou s obzirom da je to sam početak godine, kaže Džajević. Dosta nabavki je u međuvremenu realizovano pa očekuje da povećanje bude do kraja godine.Stepen realizacije prihoda je 65 procenata i jako smo zadovoljni, naglašava zamenik predsednika.

Nenad Džajević
Nenad Džajević

Odlukom veća usvojena je i odluka o određivanju svih autobuskih stajališta, kod osnovne škole “Mile Dubljević” i u pojedinim seoskim sredinama.

Džajević je napomnuo da je usvojena i odluka o povećanju junskih stipendija za studente za prosekom 9,5 i više u iznosu od oko 70 odsto prosečne zarade u Srbiji. Ove godine četiri studenta ispunila su ove uslove, kaže Nenad Džajević.

Članovi veća dali su saglasnost i na program subvencija preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima za ovu godinu. Ovo je drugi program ove godine a od 11 projekata koji su ostvarili subvencije, samo četiri preduzetnika uspeli su da realizuju program.
Sve odluke naći će se i na skupštinskom zasedanju koje je zakazno za petak 7. septembar.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA