LajkovacVesti

Održana 75. sednica Veća opštine Lajkovac

Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Lajkovac, kao i Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji opštine Lajkovac, bile su najvažnije teme 75. sednice Veća opštine Lajkovac. Tokom sednice razmatran je i problem vodosnabdevanja i pored toga što ova tema nije bila na dnevnom redu današnjeg zasedanja.

Najveći broj tačaka koje su na 75. sednici razmatrali većnici odnosio se na pojedinačne zahteve građana, vezane za urbanističko uređenje i interventno vodosnabdevanje. U okviru priprema za predstojeću sednicu skupštine koja će kako je planirano biti održana u novembru doneta je odluka i o Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine. U okviru ovog programa preraspoređeno je oko 2 500 000 miliona dinara namenjenih programu za podršku mladima u ruralnom području koji nisu iskorišćeni na poziciju kreditne podrške za koju postoji veće interesovanje poljoprivrednika.

Posebna tačka veća odnosila se na Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka. U okviru ovog programa predviđen je čitav niz mera kako bi se ovaj problem na teritoriji opštine Lajkovac rešio. Za ovu namenu iz opštinskog budžeta će u narednoj godini biti izdvojena dodatna sredstva.

Ključan problem vodosnabdevanja na teritoriji opštine Lajkovac biće delimično rešen nakon revitalizacije bunara na izvorištu “Nepričava“ čiji se završetak očekuje za dve nedelje, dok je dugoročno i jedino rešenje priključenje na hidrosistem Stubo- Rovni “Kolubara“.

Tokom sednice predsednik skupštine Živorad Bojičić u funkciji predsednika organizacionog odbora 37. Izložbe krava “Kolubara 2018.“ podneo je izveštaj o realizaciji ove privredne manifestacije i istakao da je najveći uspeh to što je za razliku od prethodnih godina više od pola izlagača i izloženih grla bilo sa teritorije Lajkovačke opštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA