BeogradLajkovacVesti

Održana 8. sednica Veća opštine Lajkovac

Tokom 8. sednice Veća opštine Lajkovac razmatrano je 5 tačaka dnevnog reda. I ova sednica bila je posvećena nacrtu budžeta za narednu godinu. Razmatrani su programi za korišćenje sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine kao i program unapređenja uslova života lokalne zajednice u narednoj godini.  Veće je upoznato i sa predlogom sporazuma između komunalnih preduzeća iz Lazarevca i Lajkovca o regulisanju dugovanja vezanih za vodosnabdevanje u periodu od 2014. do 2017. godine.

Veće opštine 1

Najveći broj tačaka tokom 8. sednice Opštinskog veća odnosio se na programe koji se finansiraju iz budžeta. Ovo je bila još jedna sednica u okviru priprema za poslednju sednicu Skupštine opštine Lajkovac i usvajanje budžeta za narednu godinu. Budžet opštine Lajkovac će u značajnoj meri biti smanjen ali se od određenih projekata ne odustaje. Pre svega reč je o sredstvima Fonda rente koja su umesto u opštinski budžet preusmerena u republičku kasu.

Andrija Živković
Andrija Živković

Sredstva koja su iz budžeta opredeljena za Program fonda za zaštitu životne sredine su na prošlogodišnjem nivou. Najviše novca je planirano za održavanje i funkcionisanje zatvorenog bazena, oko 40 miliona dinara.

Planirana  je saradnja sa JP “Putevi Srbije“ i Kancelarijom za javna ulaganja. Reč je o radovima na putnoj infrastrukturi, uređenju kanala  i rekonstrukciji vodovodne mreže na teritoriji opštine. Prioritet je izgradnja fiskulturne sale za osnovnu školu u Jabučju. Planirano je i postavljanje sistema video nadzora celog grada i važnih saobraćajnica. U narednim godinama očekuje se i izgradnja obilaznice oko Lajkovca, što je uslov za formiranje Industrijske zone 2.

Veće opštine 2Na ovoj sednici Opštinskog veća razmatran je i predlog sporazuma JPKP Lazarevac i JP “Gradska čistoća“, reč je o sporu vezanom za dugovanja lajkovačkog komunalnog preduzeća koja su nastala u periodu od 2014. godine do polovine 2016. O ovoj temi biće više reči na zajedničkoj konferenciji za medije predsednika opština Lazarevac i Lajkovac, i direktora komunalnih preduzeća obe opštine. Cilj je rešavanje višegodišnjih problema vodosnabdevanja i podizanje saradnje ova dva preduzeća na viši nivo.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA