Održana 82. sednica Veća opštine Lajkovac

Na 82. Sednici veća opštine Lajkovac, koja je i poslednja u ovoj godini razmatrano je 22. tačke dnevnog reda. U okviru priprema za narednu skupštinsku sednicu kako se očekuje biće usvojen budžet opštine Lajkovac za 2019. godinu. Pored budžeta razmatrani su i prateći programi: za sport, vantelesnu oplodnju, učeničke i studentske stipendije, program unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite kao i lokalni akcioni plan za zapošljavanje.

Budžet opštine Lajkovac će za razliku od prethodnih godina tokom 2019. godine biti za 100 miliona manji. Na raspolaganju u gradskoj kasi tokom naredne godine biće milijardu i 230 miliona dinara. Pored nacrta budžeta veće je usvojilo i prateće programe: za sport, vantelesnu oplodnju, učeničke i studentske stipendije, program unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite kao i lokalni akcioni plan za zapošljavanje. Usvojen je i plan JPKP “Lazarevac” za narednu godinu a među najznačajnijima je Program uređivanje građevinskog zemljišta opštine Lajkovac.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac
Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je istakao i Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za koji je izdvojeno 14 400 000 dinara i planirano je zaposlenje 56 lica što je tri zaposlena više nego ove godine.

I ove godine Domu zdravlja Lajkovac u okviru Programa unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite opredeljen je budžet u visini od 12 miliona dinara kojim je omogućen rad 6 terenskih ambulanti kao i prošle godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA