Održana 84. sednica opštinskog veća Lajkovac

Na 84. sednici opštinskog veća na lični zahtev, dužnosti načelnice opštinske uprave razrešena je Ljubica Novaković, dok je za v.d. načelnika imenovana Nataša Kovačević, diplomirani pravnik. Članovi veća usvojili su i godišnji izveštaj Kulturnog centra i izveštaj glavnog urbaniste za 2018. godine. Opština Lajkovac i u ovoj godini nastaviće sa uređenjem putne infrastrukture a u skorijem peridu planirano je asfaltiranje tri puta u mesnim zajednicama, rekao je nakon sednice Andrija Živković, predsednik opštine.

Novi v.d. načelnik opštinske uprave Nataša Kovačević ovu funkciju obavljaće u  narednih mesec dana a nakon toga biće raspisan Javni poziv, kaže Andrija Živković. Dosadašnja načelnica Ljubica Novaković na lični zahtev podnela je ostavku na ovu fukciju.

Opštinska uprava nastaviće sa poslovima koji su predviđeni budžetom za 2019. godinu. Nastavljamo sa uređenjem putne infrastrukture a u planu je asfaltiranje tri puta ukupne dužine 2 kilometra, dodaje Živković.

Od značajnih projekata Živković ističe i asfaltiranje dva puta, jedan u Vračeviću a drugi u samom centru Lajkovca. Sa lepšim vremenom nadamo se da ćemo nastaviti realizaciju projekata započetih u prošloj godini.

Dobra vest za naše građane je i da smo krajem 2018. potpisali anekse za sporazume iz 2008. godine o preseljenju mesta Mali Borak sa JP EPS, kaže Živković.

Veće je dalo saglasnost i na izveštaj o ostvarenom proramu Kultunog centra koji je u protekloj godini utrošio oko 22 miliona dinara za realizaciju projekta uređenja objekta i adaptaciju sale, kao i organizovanje Gradske slave. Usvojene su i druge tehničke odluke a opština Lajkovac će i u ovoj godini od naplate novčanih kazni za prekršaje na putevima na teritoriji opštine, novac utrošiti za nabavku dečijih autosedišta i uređenje pešačkih staza.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA