LazarevacVesti

Održana 9 sednica Skupštine GO Lazarevac

U sali Centra za kulturu Lazarevac održana je deveta sednica Skupštine Gradske opštine Lazrevac na kojoj su odbornici razmatrali i usvojili 14 tačaka dnevnog reda. Na sednici je  usvojen Plan i Program rada Prvod prigradskog pozorišta Puls teatra za ovu godinu. Odbornici su na sednici za direktora Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ izabrali Aleksandra Rakića, a za direktora „Toplifikacije“ Vukašina Janjevića, čime su im prestali mandati vršioca dužnosti. Dosadašnja direktorka Centra za kulturu Lazarevac Stela Stanišić podnela je ostavku na tu funkciju, a na njeno mesto je, kao vršilac dužnosti imenovan Marko Mijušković. Tokom sednice pojedini odbornici su pokrenuli pitanje problema vodosnabdevanja na teritoriji opštine Lazarevac na šta je predsednik opštine Bojan Stević detaljno obrazložio plan rešavanja ovog višegodišnjeg programa.

Sednica Skupštine GO Lazarevac

Na devetoj sednici Skupštine gradske opštine Lazarevac odbornici su većinom glasova za direktore Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ i JP „Toplifikacija“ izabrali Aleksandra Rakića, odnosno Vukašina Janjevića, čime im je prestao mandat vršioca dužnosti.

Deveta sednica Skupštiune GO Lazarevac

Nakon što je Stela Stanišić podnela ostavku na funkciju direktora Centra za kulturu Lazarevac, na mesto v.d. ove ustanove kulture postavljen je diplomirani pravnik Marko Mijušković. On je na sednici podneo usmenu ostavku na mesto odbornika.

Marko Mijušković
Marko Mijušković

Pojedini odbornici su tokom sednice pokrenuli pitanje vodosnabdevanja u Lazarevcu nakon čega je predsednik opštine Bojan Stević obrazložio plan lokalnog rukovodstva za rešavanje ovog gorućeg pitanja, izjavio je posle sednice predsednik Skupštine Bojan Sinđelić.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Komentarišući kritike opozicionih odbornika, Sinđelić navodi da Lazarevac danas nije isti kao pre devet godina, napominjući da je dosta projekata započeto.

Glasanje odbornika

Na devetoj sednici odbornici su Milanu Plataniću potvrdili mandat vršioca dužnosti Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca. Tokom  sednice usvojeni su i plan i program rada Puls teatra za ovu godinu, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra, a data je i saglasnost na Odluku o izmenama i dopunama Statuta Centra za kulturu Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA