Održana 9. sednica Veća u Lajkovcu

U Lajkovcu je održana deveta sednica Veća na kojoj je razmatrano devet tačaka dnevnog reda. Tačke dnevnog reda odnoslile su se pre svega na pripremu za narednu, poslednju sednicu Skupštine u ovoj godini a najbitnije su one vezane za budžet, a uskoro se očekuje i javna rasprava o budžetu opštine. Nekoliko tačaka odnoslilo se na rad ustanova za narednu godinu, pre svega Ustanove za sport i omladinu, Gradske biblioteke i Crvenog krsta, rekao je nakon sednicew predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Sednica Veća

Tačke devete sednice Veća pre svega su se odnoslile na predstojeću sednicu Skupštine opštine Lajkovac, na kojoj će odbornici raspravljati o budžetu za narednu godinu. Više tačaka ticalo se Ustanove za omladinu i sport, Gradske biblioteke i Crvenog krsta, odnosno njihovo rada u 2021. godini, rekao je predsednik opštine Andrija Živković.

Andrija Živković
Andrija Živković

Program zdravstvene zaštite opštine Lajkovac ostaće na nivou od prošle godine, u iznosu od 12 miliona dinara, kaže Živković. Na sednici Veća usvojen je i predlog Rešenja o obrazovanju Konkursne komisije za izbor načelnika Opštinske uprave.

Veće u Lajkovcu

Kada je o epidemiološkoj situaciji u opštini Lajkovac reč, Andrija Živković kaže da je od početka decembra obolelo 286 ljudi, a da je 11 lica izgubilo život od proglašenja epidemije u martu.

Članovi Veća u Lajkovcu

I pored pandemije koronavirusa, u susret predstojećim praznicima, novogodišnja rasveta je ovih dana postavljena u Lajkovcu, a predsednik opštine Andrija Živković napominje da su to ukrasi koje je lokalna samouprava kupila pre tri godine iz spostvenog budžeta, a da ove godine sredstva za nove ukrase i rasvetu nisu opredeljena, te da će nabavka novih  sačekati neko bolje vreme.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA