Održana manifestacija „Dani pčelarstva Kolubara 2019“

Na platou ispred zgrade opštine Lazarevac održana je po 26. put tradicionalna manifestacija „Dani pčelarstva Kolubara 2019“. Manifestaciju je organizovalo Udruženje pčelara „Budućnost“ iz Lazarevca, uz podršku Gradske opštine Lazarevac. Svake godine u okviru manifestacije održavaju se i predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti pčelarstva a ovaj put tema je bila posvećena trovanju pčela.

Pozdravljajući na otvaranju sve izlagače i posetioce, predsednik Udruženja pčelara „Budućnost“ iz Lazarevca Mihajlo Belošević je rekao da je ovo bila teška godina za pčelare sa nepovoljnim vremenskim uslovima i da bi zato pčelari trebali da se baziraju na obrazovanju i usavršavanju proizvodnje drugih pčelarskih proizvoda kao što su mleč, propolis i polen. Belošević je naglasio da će cena meda u Srbiji zavisiti isključivo od proizvođača meda koji imaju dobre magacine i kvalitetan prostor za skladištenje meda.

Zamenik predsednika opštine Lazarevac Miloje Živanović izrazio je žaljenje sušnom godinom i svim pčelarima poželeo mnogo bolju i uspešniju sledeću sezonu. On je naglasio da se opština kroz mnoge subvencije trudi da pomogne poljoprivredne proizvođače i istakao da će ove godine 55 pčelara dobiti subvencije.

U kulturno umetničkom delu programu nastupili su ansambl „Rudar“ iz Rudovaca i učenici srednje muzičke škole „Marko Tajčević“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA