BeogradLazarevacVesti

Održana promocija knjige „Manastir Tumane, čudo ljubavi Božije“

U Parohijskom domu u Lazarevcu održana je promocija knjige „Manastir Tumane, čudo ljubavi Božije“ autora Dimitrija Plećevića, igumana manastira Tumane. Ova knjiga je nastala sa željom da naše iskustvo sa Manastirom Tumane otrgnemo od zaborava, ali i sa namerom da se javnosti prezentuje istina o toj svetinji, o proslavljenju svetitelja i o doživljaju konkretnih primera i susreta sa ljudima koji su na svojoj koži osetili pomoć tumanskih svetitelja.

Promicija knjige u Parohijskom domu

Manastir Tumane jedan je od najposećenijih , ne samo u Srbiji nego i u regionu. Knjiga koja nosi naziv „Manastir Tumane, čudo ljubavi Božije“, autora Dimitrija Plećevića, igumana manastira Tumane, promovisana je u Parohijskom domu u Lazarevcu. Ova knjiga nastala je kao izraz i potreba bratstva koje trenutno živi u manastiru na čelu sa igumanom Dimitrijem, kako bi se iznela istina o ovoj svetinji.

Iguman Dimitrije
Iguman Dimitrije

U knjizi se nalaze i svedočenja čudesnih isceljenja molitvama Tumanskih svetitelja, istakao je iguman Dimitrije Plećević i dodao da je i sam prisustvovao ovim isceljenjima.

Parohijski dom u Lazarevcu
Parohijski dom u Lazarevcu

Knjiga „Manastir Tumane čudo ljubavi Božije“ predstavlja veliko bogastvo pre svega što usmerava čoveka da je suština njegovog života da se vrati istinskim vrednostima. Кnjiga je svedočenje o blagoslovu Božjem izlivenom u našim danima u zemlji Srbiji, u manastiru Tumane, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, o daru čudotvorstva Svetih Zosima i Jakova i primerima kako sa verom nemoguće postaje lako dostižno.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA