LajkovacValjevoVesti

Održana prva sednica Opštinskog veća opštine Lajkovac

Opštinsko veće opštine Lajkovac održalo je prvu sednicu u novom sazivu.U cilju formiranja izvršne vlasti u okviru prve tačke dnevnog reda određena su zaduženja i nadležnosti svih članova veća. Najvažnija tačka današnje sednice bila je vezana za nacrt rebalansa budžeta. Prihodi budžeta su veći za 70  miliona dinara, a uštede oko 50 miliona.

Veće opstineVeće opštine Lajkovac naredne četiri godine činiće predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, njegov zamenik Obrad Milutinović kao i pet članova. Izabrani članovi veća su: Mladen Bajić, Jovanka Gomilanović, Milan Bugarčić, Dajana Nenadović, Bojan Lukić. Veće će u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi imati četiri člana manje nego u predhodnom sazivu. Nadležnosti i resori svih članova određeni su na današnjoj sednici veća, čime je i definitivno formirana vlast u Lajkovcu.

clanovi vecaNajvažnija tačka dnevnog reda tokom današnjeg zasedanja bila je vezana za rebalans budžeta. Od prvobitno projektovanog budžeta od 1 milijardu 259 hiljada dinara, opštinska kasa je povećana za 70 miliona dinara. Zahvaljujući racionalnoj potrošnji uštede su 50 miliona dinara. Najveći deo novca predviđen rebalansom namenjen je JP “Gradska čistoća“ Lajkovac ali i za pripremu projekata čija će realizacija početi naredne godine.

rebalans budzetaSednica veća imala je osam tačaka dnevnog reda. Između ostalog razmatrano je i finansiranje interventnog vodosnabdevanja.  Rebalans budžeta će kako je planirano biti usvojen na skupštinskom zasedanju u drugoj polovini meseca.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA