Održana prva sednica Štaba za vanredne situacije GO Lazarevac

Prva sednica Štaba za vanredne situacije Gradske opštine Lazarevac u novom sazivu održana je u skupštinskoj sali na kojoj se raspravljalo o pet tačaka. Članovi Štaba za vanredne situacije usvojili su Poslovnik o radu,  Izveštaj o pripremama za nastupajući zimski period. Doneta je odluka o plaćanju sahrana osoba preminulih od kovida 19. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je nakon sednice da je do 19. novembra na teritoriji opštine na koronavirus pozitivno 326 osoba, i još jednom apelovao na sugrađane da poštuju mere u borbi protiv epidemije.

Sednica Štaba za vanredne situacije

Članovi Štaba za vanredne situacije sastali su se prvi put u novom sazivu. Nakon usvajanja Poslovnika o radu i pripremi za predstojeću zimu, doneta je i odluka o plaćanju sahrana osoba koje su preminule od kovida 19.

Štab za vanredne situacije

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević zamolio je sugrađane i upravnike zgrada da se jave u Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“, kako bi na vreme obezbedili dovoljne količine rizle i soli. Za nastupajuću zimu obezbeđen je veći broj mehanizacije nego ranijih godina period, kaže Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ i Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju završili su komplet servise agregata, kako bi obezbedili nesmetan rad. Od početka novembra 326 osoba je zaraženo koronavirusom, a veliki broj Lazarevčana se nalazi na bolničkom lečenju, izjavio je presednik Bojan Stević.

Sednica Štaba za vanredne situacije

Stević je podsetio da je za 20. novembar zakazana sednica Kriznog štaba Vlade Srbije na kojoj je moguće uvođenje rigoroznijih mera i još jednom apelovao na poštovanje propisanih mera.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA