Održana prva sednica Veća u Lajkovcu u 2021. godini, Mirjana Đaković izabrana za načelnicu opštinske uprave

U Lajkovcu je održana prva sednica opštinskog Veća u 2021. godini, jedanaesta u novom sazivu, na kojoj su članovi Veća razmatrali ukupno deset tačaka dnevnog reda. Među najvažnijim tačkama bila je ona koja se ticala porodilja jer je donet Zaključak o jednokratnoj novčanoj naknadi za porodilje, što iz budžeta opština Lajkovac godinama unazad čini. Po ovom rešenju sve nezaposlene porodilje će dobiti 120 000 dinara, dok će zaposlene majke za svako novo rođeno dete dobiti 60 hiljada dinara. Na današnjoj sednici završen je izbor načelnka opštinske uprave i na to mesto je postavljena Mirjana Đaković, diplomirana pravnica iz Pridvorice.

Sednica Veća u Lajkovcu

U cilju podizanja nataliteta, opština Lajkovac godinama unazad izdvaja sredstva za jednokratnu pomoć svim porodiljama na teritoriji opštine Lajkovac, a ta praksa je nastavljena i u ovoj godini. Članovi Veća doneli su zaključak pa će sve nezaposlene pordilje dobiti 120 000 dinara, a zaposlene majke po 60 hiljada dinara. Godišnje se iz budžeta za ovu namenu izdvaja oko 15 miliona dinara, rekao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Sednica Veća

Članovi Veća usvojili su i Program korišćenja sredstava od novčanih kazni za prekršaje i privrednih prestupa predviđenih propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Lajkovac za ovu godinu.

Članovi Veća u Lajkovcu

Prema rečima Živkovića, 30 odsto novca od saobraćajnih kazni ostajaće u budžetu opštine, pa je plan da se ta sredstva u narednim godinama iskoriste za poboljšanje putne infrastrukture i uloži u bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Na sednici Veća za načelnika opštinske uprave postavljena je diplomirana pravnica iz Pridvorice Mirjana Đaković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA