BeogradLazarevacVesti

Održana treća džipijada u Baroševcu

Treću godinu za redom, članovi kluba „Troper“ iz Baroševca bili su domaćini džipijade. Ljubitelji terenaca imali su priliku da prikažu svoja vozila tokom vožnje kroz rekultivisano zemljište RB Kolubara a bilo je organizovano i takmičenje za džipove do i preko 3000 kubika i vožnja kvadova. Manifestaciju ljubitelja terenaca podržala je i Turistička organizacija opštine Lazarevac. Na trećoj džipijadi svoje terence vozili su gosti iz Despotovca, Golubca, Aranđelovca, Zlatibora, Valjeva, Zemuna i okoline.

Klub „Troper“ iz Baroševca u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Lazarevac organizovao je treću džipijadu u Baroševcu. Oko stotinu zaljubljenika u džipove okupilo se i ove godine i uzelo učešće u turističkoj ali i takmičarskoj stazi. Na posebno uređenom poligonu održano je takmičenje soft 1 za džipove do 3000 kubika i soft 2 za džipove preko 3000 kubika. Posebna kategorija bila je za kvadove.

Puni adrelina i željni dobrih staza i predela, i ove godine svoje terence dovezli su brojni ljubitelji iz Despotovca, Golubca, Zemuna i okolnih gradova.

Staza ovogodišnje džipijade bila je duga 25 kilometara i vozila se kroz Rudovce, Baroševac, ali i deo u šumi gde, kako kažu organizatori, ljudksa noga nikada nije kročila. Na jezeru Prkosava završava se staza gde su vozači pravili pauzu za ručak a potom suvozači prešli na poligon gde je održan takmičarski deo.

Sitna kišica nije smetala, samo je pomogla da ne bude prašine, kaže Dragan Bojić predsednik kluba „Troper“ i dodaje da je najveći izazov za sve ljubitelje džipova nepristupačan teren i adrenalin koji je stalno prisutan.

U ovom sportu brzina nije bitna i vozi se polako. Brzina je bitan faktor jedino kod velikih terenaca koji su preko 3000 kubika i čije takmičenje je organizovano na posebnom poligonu.

Osim manjih pehova sve je proteklo u najboljem redu, a pohvale organizatorima uputili su vozači iz susednih gradova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA