BeogradLazarevacVesti

Održana treća mini olimpijada sporta za lazarevčke penzionere

U organizaciji Pokreta trećeg doba Lazarevca u staroj hali SRC Kolubara održana je treća Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture. U organizaciji olimpijade za stare učestvovali su i članovi Udruženja penzionera opštine Lazarevac  i Aktiv žena Lazarevca. Naši najstariji sugrađani takmičili su se u nekoliko disciplina: brzom hodanju, pikadu, košarci i fudbalu. Podršku ovom sportskom druženju za starije, pružila je GO Lazarevac i Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, koji je organizovao i preventivne preglede.

Mini olimpijada sporta

Pored nadmetanja u disciplinama, lazarevački penzioneri pre svega su se družili i dobro zabavili. Cilj ove manifestacije je da okupi što veći broj građana starosne dobi preko 60 godina kako bi se promovisao zdrav i kvalitetniji život ljudi te dobi. Zvonko Mladenović, predsednik Pokreta trećeg doba Lazarevca rekao je ovom prilikom da je olimpijada organizovana i duhu načela i propozicija takmičenja koje organizuje Pokret trećeg doba Srbije.

Zvonko Mladenović
Zvonko Mladenović

Podršku oragnizaciji olimpijade pružila je GO Lazarevac ali i opštinska organizacija Udruženja penzionera.

Slobodan Petrović
Slobodan Petrović

Svoj štand na olimpijadi imao je i Dom zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” koji je održao i mini bazar zdravlja a učensici su mogli da provere nivo šećera u krvi, izmere pritisak i posavetuju se sa lekarom. Pored nadmetanja u disciplinama, lazarevački penzioneri pre svega su se družili i dobro zabavili. Komisija će odabrati takmičare sa najboljim rezultatima, oformiti petočlanu ekipu koja će na nacionalnoj olimpijadi predstavljati Lazarevac u Vrnjačkoj Banji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA