Održana treća sednica Skupštine opštine Lajkovac

U Lajkovcu je održana treća sednica Skupštine opštine, na kojoj su odbornici razmatrali 21 tačku dnevnog reda, a mnoge su se ticale kadrovskih pitanja u nadzornim i upravnim odborima u javnim ustanovama. Lokalni parlament u Lajkovcu izglasao je da takse na imovinu i nepokretnosti ostanu na istom nivou kao i protekle godine, a ova odluka stupa na snagu 15. decembra. Na sednici je konstatovan prestanak mandata glavnom urbanisti Jasni Mićić, a novi predsednik Komisije za planove je Darko Milodragović. Odbornici su  izglasali osnivanje Saveta roditelja opštine Lajkovac. Takođe, jednoglasno je usvojena Odluka o izvršenju budžeta za prva tri kvartala ove godine. Usvojen je i Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, iz kojeg je Mionica samoinicijativno istupila.

Sednica SO Lajkovac

Na trećoj sednici Skupštine opštine Lajkovac u novom sazivu, razmatrana je ukupno 21 tačka dnevnog reda, a mnoge su se ticale kadrovskih pitanja u nadzornim i upravnim odborima javnih ustanova. Na sednici je konstatovam prestanak mandata glavnom urbanisti Jasni Mićić, a odbornici su usvojili i Odluku da cene poreza na imovinu i nepokretnosti ostanu na prošlogodišnjem nivou, rekao je predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević.

Nenad Džajević
Nenad Džajević

Odbornici lajkovačkog parlamenta izglasali su formiranje novog tela u ovoj opštini, Saveta roditelja. Ova odluka je u nekoliko navrata odlagana usled epidemije koronavirusa. Usvojena je i odluka o Izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine.

Odbornici SO Lajkovac

Na sednici je usvojen i Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva Grada Valjeva i opština Lajkovac, Mionica, Ljig i Osečina, iz kojeg je samoinicijativno istupila Mionica.

Sednica SO Lajkovac

Nenad Džajević je podsetio da je usled pogoršanja epidemiološke situacije opština Lajkovac uvela vanrednu situaciju. Naredna, završna sednica, na kojoj će biti usvojen budžet za narednu godinu, biće održana krajem decembra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA