BeogradLazarevacVesti

Održana tribina „Koja je tvoja crvena linija“

Povodom Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, u holu biblioteke „Dimitrije Tucović“ postavljena je izložba „Karikature od naših života“ Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića i održana tribina pod nazivom „Koja je tvoja crvena linija“. Na tribini su govorili književnik Filip David, reditelj Goran Marković, karikaturisti Predrag Koraksić Koraks i Dušan Petričić. Moderator tribine bio je Željko Bodrožić.

U Srbiji se ne može govoriti o fašizmu koji je jedna komplikovana ideologija, ali je otvoren put ka fašizmu. Postoje svi elementi, jer ako imate ekonomsku bedu, ekstremni nacionalizam, populizam onda sve to vodi ka fašizmu rekao je književnik Filip David.

Filip David, književnik

Na tribini „Koja je tvoja crvena linija“ govorio je i karikaturista Predrag Koraksić Koraks koji se osvrnuo na spornu karikaturu iz dnevnog lista „Danas“ a koja je izazvala buru i reakcije Ministarstva kulture Srbije.

Predrag Koraksić Koraks
Predrag Koraksić Koraks, karikaturista

Najvažnije je nepotcenjivati pojave koje bi mogle voditi ka društvu totalitarnog karaktera u kojem ne postoje institucije, rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležen je širom sveta, na sećanje na 9. novembar i „Kristalnu noć“, kada je 1938. godine izvršen veliki progon Jevreja u nacističkoj Nemačkoj.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA