Održano opštinsko takmičenje u šahu u OŠ “Vojislav Voka Savić”

U OŠ “Vojislav Voka Savić” održano je opštinsko takmičenje u šahu za učenike od prvog do osmog razreda. Igralo se sedam kola a učetvovalo je oko 30 takmičara. Mališanima su dodeljene nagrade a specijalna je uručena i prvoplasiranoj devojčici.

Opštinsko takmičenje u šahu ovaj put u OŠ “Vojislav Voka Savić” okupilo je 30 takmičara koji su bili podeljeni u dve grupe, od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog. Među njima je bilo i dece od pet godina. Šahovski trener Draško Čitaković rekao nam je da je odigrano sedam kola i da su partije vremenski ograničene na 15 minuta. Ovom prilikom se zahvalio predstavnicima škole koji su im ustupili prostor.

Ukoliko deca mlađeg školskog uzrasta šah treniraju samo tri godine, pažnja može da im se poveća za 100‒300 odsto, da postanu bolji ljudi uspešni u bilo kojoj oblasti. Da vlada interesovanje za ovom igrom govori i broj prijavljenih takmičara. Među njima je bilo i dece koja pohađaju vrtić. Možda nisu šahovski velemajstori ali svakako su pokazali zavidno znanje u ovoj igri i lepo se zabavili.

Pobenici ovog turnira dobili su nagrade i zahvalnice, dok je najboljoj devojčici uručena specijalna nagrada. Male šahiste iz Lazarevca očekuje i gradsko takmičenje u šahu u Beogradu 30. i 31. marta. U nedelju će u “Vokinoj školi” biti održano i ekipno takmičenje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA