Održano predavanje „Postupanje osoba sa invaliditetom u stambenim zgradama u slučaju katastrofa“

U Centru za kulturu Lazarevac održano je predavanje na temu „Postupanje osoba sa invaliditetom u stambenim zgradama u slučaju katastrofa“. Na ovom predavanju govorio je Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Vračar. Ovaj događaj održan je u saradnji Gradske opštine Lazarevac, Centra za kulturu i međuopštinske saradnje Grada Beograda, Novog Sada kao i gradskih opština Vračar i Savski venac. Cilj ovog predavanja bio je da se ukaže na pravilno postupanje osoba sa invaliditetom u stambenim zgradama u slučaju katastrofa.

Za otporniju zajednicu sa inkluzivnim pristupom- ne ostavljaj nikog iza sebe, predstavlja aktivnost koja se realizuje u okviru projekta „Unapređenje međuopštinske saradnje u cilju jačanja kapaciteta Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji“. Navedena aktivnost je primer najbolje prakse međuopštinske saradnje Grada Beograda, Novog Sada, kao i gradskih opština Vračar i Savski venac, u oblasti upravljanja rizicima od katastrofa. U saradnji Gradske opštine Lazarevac, Centra za kulturu i međuopštinske saradnje navedenih gradova realizovan je ovaj projekat u Centru za kulturu Lazarevac. Ovo predavanje doprinosi jačanju institucionalne povezanosti različitih organizacija i grupacija, a sve u cilju izgradnje jedinstvenog, univerzalnog i celovitog sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja venrednim situacijama, istakao je sekretar Crvenog krsta Vračar, Nikola Prica.

Nikola Prica
Nikola Prica

Direktor Centra za kulturu Lazarevac, Marko Mijušković istakao je značaj ovog predavanja za osobe sa invaliditetom, i dodao da u Centru za kulturu počinju da rade tri osobe sa invaliditetom što pokazuje da ova ustanova misli na ugrožene osobe.

Prepoznavši značaj teme ali i originalnost pristupa rešavanju tematskih izazova, koji su nažalost u našem društvu marginalizovani, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je donelo odluku o pružanju finansijske podrške u realizaciji ovog Projekta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA