Održano predavanje vezano za ovčarstvo, matičnu evidenciju i ishranu ovaca

U organizaciji GO Lazarevac u skupštinskoj sali, počela je tradicionalna zimska škola poljoprivrede. Centralna tema bila je vezana za ovčarstvo, matičnu evidenciju i ishranu ovaca ali i sve aktuelnosti iz ove oblasti koje su od posebnog značaja za poljoprivrednike. Predavanje su održali predstavnici semenskih kuća ”ZP hibridi” i ‘’NS seme’’.

Prvo u nizu predavanja koje se u okviru zimske škole poljoprivrede organizuje u GO Lazarevac posvećeno je ovčarstvu, ali i prezentaciji semenskih kuća ”ZP hibridi” i ”NS seme”. Posebne rezultate tokom protekle godine GO Lazarevac je postigla u oblasti stočarstva. Kao kruna rada je i otvaranje Savetodavne stručne službe za matičnu evidenciju.

Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu
Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu

I ovo predavanje deo je saradnje GO Lazarevac i Savetodavne stručne službe Mladenovac u okviru strateške podrške poljoprivrednicima i razvoju poljoprivrede.

Radmila Koprivica, Poljoprivredna stručna služba Mladenovac
Radmila Koprivica, Poljoprivredna stručna služba Mladenovac

Tokom predavanja rezimirani su rezultati podsticaja i subvencija tokom protekle godine na području GO Lazarevac sa posebnim akcentom na savete poljoprivrednicima kako da nastave razvoj svojih grla. Poseban akcenat stavljen je na matičnu evidenciju grla ovaca, koja je osnov za subvencije države.

Bogdan Cekić, Institut za ovčarstvo
Bogdan Cekić, Institut za ovčarstvo

Savet za poljoprivredu GO Lazarevac organizovaće još ovakvih i sličnih predavanja u cilju edukacije poljoprivrednika. Naredno je planirano 6. marta, a biće reči o aktuelnoj temi za poljoprivrednike, to je podrška iz IPARD fondova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA