LajkovacVesti

Opština Lajkovac obezbedila vaučere za lica sa najnižim primanjima i nezaposlene

Opština Lajkovac obezbedila je vaučere u vrednosti od 2. 500 dinara za lica sa najnižim primanjima i nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje a prijavljeni su na teritoriji lajkovačke opštine.

Lajkovački preduzetnici

Vaučeri će moći da se koriste u radnjama trgovinskih lanaca preduzetnika koji imaju registrovane radnje na teritoriji opštine Lajkovac a do sada se za ovu akciju prijavilo osam preduzetnika. Vaučeri su obezbeđeni za oko 3. 000 lica i biće podeljeni od ponedeljka 11. maja u mesnim zajednicama.

Sastanak preduzetnika i opštine

Opština Lajkovac odlučila se za ovaj vid pomoći svojim građanima ali i preduzetnicima koji imaju registrovane radnje ne teritoriji ove opštine, rekao je na konferenciji za medije predsednik Andrija Živković. Umesto paketa pomoći, opština Lajkovac obezbedila je oko 3000 vaučera u vrednosti od 2.500 dinara, koje će dobiti sva lica čija su primanja niža od 30. 000 dinara ali i sva nezaposlena lica koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje a prijavljena su na teritoriji opštine Lajkovac.

Andrija Živković
Andrija Živković

Do sada se za akciju opštine Lajkovac za poklon vaučere prijavilo osam preduzetnika. Iz opštinskog budžeta za ovu namenu izdvojeno je oko 7 miliona dinara a pomoć je značajna kako za građane, tako i preduzetnike. Jedan od osam preduzetnika iz Lajkovca u čijim radnjama će Lajkovčani moći da iskoriste poklon vaučere je i Đorđe Vićentijević.

Đorđe Vićentijević
Đorđe Vićentijević

Poklon vaučeri najverovatnije će moći da se koriste već od 15. maja a predsednik opštine Andrija Živković nabrojao je radnje i njihove vlasnike.

Podela poklon vaučera počeće od ponedeljka 11. maja a sva lica koja imaju pravo na ovaj vid pomoći biće blagovremeno obaveštena. Svi građani koji ne budu u mogućnosti da vaučere preuzmu u mesnim zajednicama, biće im dostavljeni na kućnu adresu. Predstavncii lokalne samouprave i preduzetnici složili su se da je ovaj vidi pomoći dobar za privredu opštine Lajkovac i da su i ovaj put bili ujedinjeni i složni u brobi protiv koronavirusa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA