LajkovacVesti

Opštinska kasa Lajkovca rebalansom dopunjena za 193 miliona dinara

Na 23. sednici skupštine opštine Lajkovac usvojeno je svih 20 tačaka a ovo je poslednje zasedanje lajkovačkog parlamenta pred letnju pauzu. Odbornici  su usvojili predlog odluke o završnom budžetu za proteklu godinu, kao i odluku o rebalansu budžeta za tekuću. Opštinska kasa, rebalansom je dopunjena za 193 miliona, tako da je planirani budžet sada u iznosu od milijardu 464 miliona i biće usmeren na kapitalne investicije, rekao je ovom prilikom predsednik skupštine Živorad Bojičić.
Živorad-Bojčić
Živorad Bojičić

Projektovani budžet opštine Lajkovac za ovu godinu iznosio je milijardu 270 miliona dinara, novim rebalansom biće uvećan za 193 miliona 837 hiljada dinara. Sredstva će u najvećoj meri biti upotrebljena za projekte kao što su rekonstrukcija srednje škole “19. septembar“, osnovne škole u Bajevcu, završetak izgradnje zatvorenog bazena kao i radovi na putnoj infrastrukturi.

Sadašnje rukovodstvo uspelo je da postigne sporazum sa JP EPS, a 55 miliona dinara, koji će opština dobiti na osnovu ovog ugovora, biće usmereno na završetak nove trafo stanice u „Vojnom krugu“. Ova investicija važna je zbog izgradnje zatvorenog bazena ali i svih drugih objekata koji se nalaze u ovom reonu, kaže Bojičić.

Dodatna sredstva omogućila su i nastavak radova na vodovodnoj mreži u naseljenom mestu Jabučje a 30 miliona biće izdvojeno za uređenje lokalnih nekategorisanih puteva.

Za uređenje obrazovnih ustanova, opština Lajkovac novac je dobila od Vlade RS. Oko 300 miliona opština Lajkovac dobila je za uređenje srednje škole i osnovne škole u Bajevcu.

Na današnjoj sednici za direktora Ustanove za sport i omladinu  izabarana je Dragana Jelenić, koja je u prethodnih godinu dana obavljala funkciju vršioca dužnosti ove ustanove.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA