OŠ “Milorad Labudović Labud“ obeležila je dan škole i 174 godine školstva u Baroševcu

Jedna od najstarijih škola na teritoriji opštine Lazarevac, OŠ “Milorad Labudović Labud“ obeležila je dan škole i 174 godine školstva u Baroševcu. Slogan ovogodišnje priredbe u kojoj su učestvovali svi učenici iz matične škole i područnih odeljenja je “Škola je sjajna“.

Prema istorijskim podacima prvi učitelj u Baroševcu pominje se još davne 1845. godine, a od tada do danas školstvo u ovom mestu se razvijalo i napredovalo. Sada učenici imaju najsavremeniji školski objekat i balon sprotsku salu kao i brojne mogućnosti za vanškolske aktivnosti. Svoj rođendan i ovoga puta škola “Milorad Labudović Labud“ obeležila je na prigodan način priredbom u kojoj su učestvovala sva odeljenja i iz područnih i iz matične škole.

Osnovna škola „Milorad Labudović Labud“ može i ove godine da bude ponosna na svoje učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na mnogim takmičenjima. Poslednji uspeh je na Školskom pozorišnom festivalu.

U skladu sa zahtevima savremenog obrazovanja i preporukama Ministarstva prosvete u Baroševcu je od ove školske godine uvedena i programska nastava. I ove godine OŠ “Milorad Labudović Labud“ uključena je u projekat “Druga šansa“. Reč je o osnovnom obrazovanju odraslih.

U prisustvu roditelja učenici iz Baroševca, Strmova i Bistrice predstavili su svoj talenat, kreativnost, znanje ali i sve uspehe koje su postigli. U svečanoj sali nove škole aplauzi nisu izostali kao i ponos prisutnih, uglavnom sadašnjih i bivših učenika i njihovih roditelja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA