Osam recitatora iz Lazarevca predstaviće se na 59. Smotri recitatora Beograda

U Centru za kulturu Lazarevac održano je Opštinsko takmičenje recitatora osnovnih i srednjih škola. Učešće je uzelo preko 60 takmičara a prema propozicijama njih osmoro se plasiralo na Gradsko takmičenje, koje će biti održano 7. aprila. Po rečima predsednika žirija glumca Zorana Beloševića očekuje se da i ove godine neko od učenika osvoji pravo učešća na republičkoj smotri “Pesniče naroda mog“ koja se tradicionalno održava u Brankovini.

Savez kulturno-umetničkih društava Beograda i Prijatelji Dece Beograda organizuju 59. Smotru recitatora Beograda 7. aprila u Kulturnom centru Čukarica. Pred tradicionalnu smotru, koja okuplja veliki broj mladih talenata u ovoj oblasti, održano je opštinsko takmičenje u Centru za kulturu Lazarevac.

Finalisti Gradskog takmičenja u Beogradu učestvovaće na smotri u Valjevu, pod nazivom “Pesniče naroda mog“. Opština Lazarevac, do sada je imala sedam republičkih pobednika, 18 finalista na republičkom takmičenju, a pripreme će i pred ove više nivoe takmičenja biti iscrpne.

U nižem uzrastu su se plasirali Nikoleta Vasiljević,  Luka Stanišić i Lara Simić. U srednjem uzrastu apsolutno ima prioritet OŠ „Dule Karaklajić“ jer je sva tri kandidata poslala za Beograd. To su Vasilije Todorović (VI razred), Elena Janus (V razred) i Ana Jovanović (VIII razred). Kada je u ptanju srednja škola, iz Tehničke škole se plasirao Aleksandar Stepanović (III godina) i Dunja Marjanović iz Gimnazije (I godina).

Zoran Belošević
Zoran Belošević

Manifestacija koja neguje lepotu izgovorene poezije i podstiče talenat i sposobnosti dece i mladih traje više od pola veka. Takmičenje recitatora je jedan od programa Prijatelja dece Beograda koji podržava gradski Sekretarijat za sport i omladinu. Stručni žiri izabraće po pet najboljih takmičara iz svake kategorije, a petnaest Beograđana učestvovaće na republičkom takmičenju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA