Osnovan Opštinski odbor Srpske stranke Zavetnici Lazarevac

U skupštinskoj sali opštine Lazarevac održana je osnivačka skupština Srpske stranke Zavetnici.

zavetnici osnivanje u lazarevcu

Ovom prilikom izabrani su članovi opštinskog rukovodstva a za predsednika lazarevačkog odbora izglasan je Aleksadnar Dimitrijević. Zavetnici su sredinom prošle godine prikupili 11 000 potpisa građana i osnovali Srpsku stranku Zavetnici, nakon sedam godina delovanja kao politički pokret. Oni najavljuju da će samostalno učestvovati na predstojećim aprilskim izborima, na svim nivoima.

skupština lazarevačkih zavetnika

Zavetnici kao pokret postoje od 2012. godine, a od sredine prošle kao stranka. Predsednik ove stranke Stefan Stamenkovski kaže da su već učestvovali na izborima u Lazarevcu gde su, kao pokret, tada ostvarili jedan od boljih rezultata na parlamentarnim izborima.

Stefan Stamenkovski
Stefan Stamenkovski

Od uvođenja višestranačja u Srbiji nijedni izbori nisu bili fer i pod uslovima koji bi odgovarali opoziciji, kaže lider Zavetnika Stefan Stamenkovski i dodaje da ova stranka oseća moralnu odgovornost pred građanima i zbog toga učestvuje na aprilskim izborima. Zavetnici će, tvrdi Stamenkovski, u ovoj kampanji otvoriti pitanja koja drugi ne smeju. On dodaje da će biti najveće osveženje u srpskom parlamentu, uz opasku da stranke koje bojkotuju izbore, čine uslogu aktuelnoj vlasti.

lazarevac zavetnici osnivanje

Predsednik omladine Srpske stranke Zavetnici, Lazarevčanin Filip Vasiljević, rekao je da odbor u Lazarevcu broji nekoliko stotina članova. Vasiljević kaže da je zadovoljan što su građani prepoznali program Zavetnika i nada se da će na predstojećim izborima dobiti podršku sugrađana.

Filip Vasiljević
Filip Vasiljević

U lazarevačkom odboru Srpske stranke Zavetnici ima veliki broj mladih i obrazovanih ljudi ali i članova od integriteta, svih profila i iz svakog dela opštine Lazarevac. To je pravi pokazatelj koliko Zavetnici brinu o svim kategorijama i slojevima društva, poručuju iz ove stranke.ž

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA