Osnovci i srednjoškolci ponovo u školskim klupama

Nakon praznične pauze osnovci i srednjoškolci su ponovo u školskim klupama, do prvog februara kada se i zvanično završava prvo polugodište očekuju ih brojne obaveze. U osnovnoj školi ”Dule Karaklajić” ovo polugodište obeležili su brojni uspesi na značajnim takmičenjima, ali i seminari za prosvetne radnike. Posebna pažnja do kraja polugodišta biće posvećena pripremama za centralnu svečanu akademiju povodom školske slave, Svetog Save.

Za đake osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji danas se završava prvi deo zimskog raspusta i od jutra su ponovo u školskim klupama. Drugi deo zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce u centralnoj Srbiji, počinje u petak 1. februara i traje do četvrtka 14. februara, a na njega se naslanja Dan državnosti, pa će se đaci u školske klupe vratiti 18. februara. U osnovnoj školi ‘’Dule Karaklajić’’ kraj ovog polugodišta posebno će biti posvećen pripremama za školsku slavu ‘’Svetog Savu’’ s obzirom da je nakon deset godina ova škola ponovo domaćin slave, i priprema centralnu akademiju koja će biti održana 25. januara u Centru za kulturu Lazarevac.

U ovom polugodištu osnovci su na brojnim takmičenjima osvajali prva i druga mesta na ”Edu festu”, takmičenju ”Dabar”, ”Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi” i brojnim takmičenjima vezanim za matematiku, informatiku i robotiku.

Nove tendencije u obrazovanju prati i edukacija prosvetnih radnika. U OŠ ”Dule Karaklajić” održana su dva stručna seminara. Jedan od seminara je realizovan sa Institutom za savremeno obrazovanje.

Osnovna škola ”Dule Karaklajić” ostvarila je i odličnu saradnju sa IT gimnazijom, a cilj je da osnovci nastave svoj naučni rad i razvoj i po odlasku iz osnovne škole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA