Osnovci škole ”Diša Đurđević” žele na razmenu učenika u Rusiju

U okviru uspešne saradnje OŠ ”Diša Đurđević” Novi Medoševac i “Škole 598″ Sankt Peterburg koja traje više od godinu dana, upućen je poziv učenicima škole iz Novog Medoševca da u prvoj nedelji aprila posete Rusiju. Boravak dece i njihovih nastavnika kao  i fakultativne izlete organizovaće škola domaćin. Kako bi se obezbedio novac za karte i na taj način omogućilo i učenicima slabijeg materijalnog statusa da otputuju u Rusiju 22. februara u kafeu ”Dve dangube” organizuje se humanitarni koncert grupe ”Raspuštena banda”. Sav prihod od ulaznica je namenjen za finansiranje prevoza učenika do Rusije.
OŠ ''Diša Đurđević'' Novi Medoševac
OŠ ”Diša Đurđević” Novi Medoševac

Zajednički časovi ruskog i engleskog jezika uz pomoć modernih tehnologija, rezultirali su prijateljstvom učenika i nastavnika OŠ ”Diša Đurđević” iz Novog Medoševca i ”Škole 598” iz Sankt Peterburga, a zatim potpisivanjem protokala o saradnji između dve škole. Naredna stepenica je razmena učenika i poseta grupe učenika Sankt Peterburgu.

”Škola 598” iz Sankt Peterburga

Pored učenja jezika, osnovci će imati priliku i da posete sve znamenitosti Sankt Peterburga, i upoznaju se sa njegovom bogatom istorijom i kulturom. Kako bi svi najbolji učenici imali podjednake šanse da otputuju u Rusiju pokrenuta je akcija, a između ostalog biće organizovan i humanitarni koncert u kafeu ”Dve dangube”.

OŠ ''Diša Đurđević'' Novi Medoševac
OŠ ”Diša Đurđević” Novi Medoševac

U Rusiju će ići sedam učenika i tri nastavnika, a samo za avionske karte sa aerodromskim taksama potrebno im je ukupno oko 3500 evra. Ta skromna suma bi omogućila svoj deci koja su dala poseban doprinos tokom učenja ruskog jezika ali i predstavljanja Vreoca i Lazarevca da upoznaju drugare iz Rusije sa kojima su komunicirali i dopisivali se više od godinu dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA