Otkazano plivanje za časni krst na jezeru Očaga zbog leda

Tradicionalno plivanje za časni krst koje je trebalo da bude održano u subotu 19. januara na Bogojavljenje otkazano je zbog loših vremenskih uslova na jezeru Očaga koja je okovana ledom. Odluka da se otkaže plivanje je doneta jednoglasno iz bezbednosnih razloga samih plivača a najveći problem stvara pokorica, tanak sloj leda koji se formira tokom noći i koji može da izazove i teže telesne povrede. Nagrade koje su pripremljene za ovu priliku biće podeljene svim prijavljenim takmičarima nakon službe u crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija koja će biti održana u subotu sa početkom od 8 časova.

Dugogodišnja tradicija plivanja za časni krst ove godine neće biti održana, stav je organizatora, Gradske opštine Lazarevac, Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ i Crkvene opštine. Tanak sloj leda koji se tokom noći formira mogao bi izazvati ozbiljne povrede plivačima pa je doneta jednoglasna odluka da takmičenje za časni krst ove godine izostane.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Tokom prethodnih nekoliko dana bilo je pokušaja da se razbije led ali najveću opasnost predstavlja taj tanak sloj leda koji se fomira tokom noći i ranih jutarnjih časova pa je odluka da se ne organizuje plivanje ispravna, smatra Vladimir Dragićević direktor SRC „Kolubara“.

Vladimir Dragićević, direktor SRC „Kolubara“
Vladimir Dragićević, direktor SRC „Kolubara“

Iako neće biti plivanja, Bogojavljenje će biti obeleženo. Starešina Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, otac Marko Mitić pozvao je sve koji su na Bogojavljenje želeli da budu na jezeru Očaga, da prisustvuju službama na ovaj veliki hrišćanski praznik u svojim parohijskim crkvama.

Sveta liturgija u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu biće održana 19. januara sa početkom od 8 časova nakon čega će biti osveštana Bogojavljenska voda koju će vernici moći da natoče tokom celog dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA