BeogradLazarevacVesti

Otvorena biblioteka za buduće mame u Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“

U okviru projekta ‘’Otvorena biblioteka“ zahvaljujući saradnji biblioteke “Dimitrije Tucović“ i Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ otvorena je biblioteka na odeljenju ginekologije DZ “Dr Đorđe Kovačević“. Sve pacijentkinje moći će u čekaonici da prelistaju časopise i knjige, čak i da neko književno izdanje uzmu pod uslovom da prilikom narednog dolaska ostave neku knjigu na polici. Predstavnici ove dve lazarevačke ustanove istakli su zadovoljstvo međusobnom saradnjom i najavili nove zajedničke projekte.

Dom-zdrvalja-4

Izlazeći u susret čitalačkoj publici i ljubiteljima književnosti na teritoriji naše opštine, sa ciljem da našim sugrađanima boravak u zdravstvenoj ustanovi učine lagodnijim i boljim ali pre svega zahvaljujući obostranoj saradnji lazarevačke kulturne i zdravstvene ustanove,  biblioteka “Dimitrije Tucović“ Lazarevac po drugi put je u Domu zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ realizovala projekat “Otvorena biblioteka“.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Zahvalivši se predstavnicima biblioteke “Dimitrije Tucović“ Lazarevac direktor Jovan Milojević je naglasio da čitanje knjiga utiče pozitivno na psihičko stanje i relaksaciju organizma, a posebno pozitivno utiče i na pacijente koji često sa puno strepnje i briga dođu na pregled.

Dr-Jovan-Milojević
Dr Jovan Milojević

Naglasivši da je saradnja doma zdravlja i gradske biblioteke od posebnog značaja i u cilju zadovoljstva pacijenata pr Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ Suzana Stoisavljević podsetila je i na ostale projekte koji se trenutno realizuju.

I tokom ovog susreta rukovodstva obe ustanove bilo je reči o novim projektima i unapređenju saradnje. Cilj je da se naši najmlađi sugrađani daruju članskom kartom biblioteke a samim tim podstakne ljubav prema književnosti u najranijem uzrastu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA