BeogradKulturaLazarevacVesti

Otvorena izložba crteža „Zanos“ Marije Đurić

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba crteža „Zanos“, Marije Đurić, umetnice koja živi i radi u Beogradu, kao profesor crtanja i slikanja u Školi za dizajn. Crteži su nastali spontanim gestom koji proističe iz samog procesa crtanja i prirode postupka tehnikom.

“Zanos“ je naziv izložbe slikarke Marije Đurić koja je otvorena u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac, instalacije i grafike predstavljene Lazarevačkoj publici pune su emocija i izraz su osećanja autorke u procesu stvaranja kao i načina na koji doživljava život, lepe i teške trenutke u njemu. Linije oblikuju apstraktne forme, nagoveštaj figure sve do figure u pokretu koja je odraz upravo i samog procesa crtanja. Sama autorka ističe da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što su njene slike u lazarevačkoj Modernoj galeriji postavljene odmah nakon dela Save Šumanovića.

Marija Đurić je rođena 1971. godine u Bajinoj Bašti. Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna završila 1995. godine na odseku zidnog slikarstva, u klasi Miodraga Vujačića Mirskog u Beogradu. Majka je troje dece i ističe da je u njenom stvaralaštvu najvažnija podrška porodice. Njene slike odišu emocijama bliskim ženama.

Marija-Đurić
Marija Đurić

Sa skromnim izletima u klasičnu i digitalnu grafiku, umetničke objekte, instalaciju i video animaciju Marija Đurić je poslednjih godina posvećena crtežu u najizvornijem i najiskrenijem smislu.

Dosta crteža je nastalo na časovima gde je crtala zajedno sa svojim učenicima ili u kući pod strogim nadzorom svoje dece i baš zbog toga su posebni. Izložba će biti otvorena do 18. oktobra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA