BeogradKulturaLazarevacVesti

Otvorena izložba slika Duška Kostića i Dragoslava Kneževića

U Modernoj galeriji otvorena je zajednička izložba slika Dušana Kostića i Dragoslava Kneževića. Zajedničku izložbu grafika i akvarela ova dva umetnika, lazarevačka publika moći će da pogleda do 3. decembra 2019. godine.

Otvarajući izložbu umetnika Dušana Kostića i Dragoslava Kneževića u Modernoj galeriji, akademski vajar Dušan Rajšić rekao da umetnici slikaju različitim tehnikama i formatima ali da ih povezuje prijateljstvo. Dušan slika akvarele i osnovni motiv mu je voda, dok na delima Dragoslava Kneževića dominiraju zgrade i arhitektura u grafici.

Duško Kostić rođen je u Čačku 1969. godine. Završio FLU Beograd, odsek slikarstvo u klasi profesora Radomira Reljića 1998. godine. Od 1999. godine član  je ULUS-a. Ovo mu je peti put od kako izlaže u Modernoj galeriji.

Dragoslav Knežević rođen je 1947. godine u Beogradu. Diplomirao i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Radenka Miševića, odsek slikarstvo i grafika. Član ULUS-a od 1978. godine. Živi i radi u Beogradu.  Oba umetnika dobila su brojne nagrade za svoja dela.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA