Otvoreno novo krilo Doma zdravlja „Obrenovac“

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Dom zdravlja u Obrenovcu, gde su završeni radovi na izgradnji novog krila ove zdravstvene ustanove. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za investicije Luka Petrović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, kao i direktor EPS-a Milorad Grčić.
Foto/ Beoinfo
Foto/ Beoinfo

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da obiđe novoizgrađeno krilo Doma zdravlja u Obrenovcu i podsetio da mu je u vreme kada je stupio na dužnost jedna od prvih aktivnosti bilo polaganje kamena temeljca za objekat koji je danas obišao.

Obrenovac je herojska opština, koja je 2014. godine pretrpela katastrofu u majskim poplavama. Ipak, manje od šest godina kasnije, Obrenovac je jedna od najperspektivnijih opština, ne samo u Beogradu već u čitavoj Srbiji – rekao je gradonačelnik.

Foto/ Beoinfo
Foto/ Beoinfo

Кako je istakao, odličan posao koji radi rukovodstvo opštine, uz veliko zalaganje svih građana Obrenovca, omogućio je da to bude realnost. „Mei Ta”, autoput, 385 kilometara lokalnih puteva, 35 kilometara kanalizacione mreže i 13 kilometara vodovodne mreže, brojke su koje dovoljno govore o kvalitetu rada ove lokalne samouprave.

Dve hiljade kvadratnih metara novog krila Doma zdravlja za Obrenovčane znači bolje i kvalitetnije lečenje, ali i bolje uslove rada za lekare, sestre i nemedicinsko osoblje. Novi objekat opremljen je najsavremenijom opremom, a ukupno je uloženo oko 300 miliona dinara u ovu investiciju. Građanima Obrenovca želim da imaju što manje potrebe da posećuju zdravstvene ustanove, ali kada to već čine, onda im želim samo dobre vesti – istakao je Radojičić.

Ministar Lončar je zahvalio građanima Obrenovca koji su se okupili u velikom broju.

Foto/ Beoinfo
Foto/ Beoinfo

Na početku mog mandata desile su se poplave 2014. godine. Tada sam više vremena provodio u Obrenovcu nego kod kuće i sećam se da je u roku od nekoliko sati izgubljen veliki broj sanitetskih vozila, a da ne govorimo šta je voda napravila unutar Doma zdravlja. Ne znam da li bi neko tada poverovao da će za kratko vreme sve biti obnovljeno. Obrenovac je danas dobio Dom zdravlja kakav nema nijedna opština u Srbiji, kao i Hitnu pomoć sa opremom kakvu nema ni Urgentni centar u Beogradu – rekao je Lončar.

Miroslav Čučković je ocenio da je nekada je bilo svojstveno da se za vreme jednog ili dva mandata uradi jedan ovakav objekat.

Uspešnost naše zemlje danas se ogleda u diversifikaciji tema, oblasti i objekata na kojima se radi u isto vreme. Nekoliko stotina metara odavde uskoro počinje izgradnja velikog tržnog centra, a ne bi trebalo zaboraviti da nas u narednom periodu očekuje i rekonstrukcija Gerontološkog centra, dok će ovog proleća početi i radovi na renoviranju varoškog kupatila. U Zabranu ćemo graditi zabavni park za naše mališane, a Grad Beograd finansira i izgradnju novog obdaništa – naveo je Čučković.

 

Grčić je podsetio da je EPS uvek bio usko povezan sa Obrenovcem i uvek je koliko je mogao pomagao projekte u ovoj beogradskoj opštini.

Danas je Sretenje, Dan državnosti i dan u kojem Obrenovac posle mnogo decenija dobija novu zgradu Doma zdravlja. Posebno mi je drago što je u vreme mog mandata EPS uspeo da pomogne razvoj Obrenovca – istakao je Grčić.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA