Ove godine 619 prvaka selo u školske klupe u Lazarevcu

U deset škola na teritoriji GO Lazarevac upisano je 619 prvaka za koje su prijemi organizovani 31. avgusta ili 1. septembra, u zavisnosti od škole. U odnosu na prethodnu godinu u prvi razred upisan je veći broj prvaka, dok je ukupan broj dece u osnovnim školama 4667. U dve srednje škole u Lazarevcu krenulo je 1600 učenika a časovi u svim školama trajaće 45 minuta, kaže Verica Anđelić predsednica Aktiva direktora lazarevačkih škola.

Dulova škola

Ovog prvog septembra po prvi put u školske klupe selo je 619 prvačića u deset škola na teritoriji GO Lazarevac. Nešto veći broj upisanih prvaka nego prethodne godine i svakako veći broj upisanih u gradske škole. Dobrodošlicu prvacima i puno uspeha u njihovom školovanju poželela je i predsednica Aktiva direktora Verica Anđelić.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

U dve srednje škole na teritoriji naše opštine 1. septembra krenulo je 1600 đaka i nastava se odvija po modelu neposredne nastave, što znači da sve šklole rade normalno i da časovi traju po 45 minuta.

Prvaci

Aktiv direktora u saradnji sa Domom zdravlja i njihovom epidemiološkom službom redovno dobija obaveštenja i o broju učenika koji su pozitivni na kovid. U svim školama sprovode se i mere čišćenja i dezinfekcije prostorija, kaže Verica Anđelić.

Očekujemo da ova godina protekne bez problema i da se rad u školama odvija nesmetano uz sprovođenje svih mera koje je Ministartvo propisalo, dodaje Anđelić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *