BeogradLazarevacVesti

Ove godine nagrađeno 45 nosioca Vukove diplome i 12 učenika generacije

U sali skupštine GO Lazareavc organizovan je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su nosioci Vukovih diploma i učenici generacije. Predsednik opštine Bojan Stević uručio je učenicima prigodne poklone i poželeo im puno uspeha u životu. Ove godine na teritoriji GO Lazarevac ukupno je 45 učenika sa Vukovom diplomom i 12 učenika koji su u svojim školama izabrani za đake generacije. Oni su od opštine na poklon dobili knjige, tablete i laptop računare. Po prvi put ove godine po odluci predsednika opštine Vukovci i učenici generacije dobiće i novlanu nagradu u vrednosti od 50 hiljada dinara, koja će im biti uplaćena na račun do 01. oktobra.

Nagrade za najbolje učenike

Znanje rađa još znanja a ulaganje u isto svakako je najbolja investicija za budućnost. GO Lazarevac ima čime da se pohvali jer ove godine iz 14 škola na teritoriji naše opštine, sa odličnim uspehom tokom osmogodišnjeg i srednjeg obrazovanja izašlo je 57 učenika. Njih 12 pored toga što su nosioci Vukove diplome i najbolji su učenici u svojim školama. GO Lazarevac u želji da motiviše svoje mlade sugrađane ali da im pokaže da itekako brine o njima, organizovala je prijem za učenike a predsednik Bojan Stević nagradio ih je knjigama i prigodnim poklonima.

Dobitnici Vukove diplome darovani su knjigama, đaci generacije u osnovnim školama dobili su tablete i knjige a srednjoškolci laptopove i knjige. Predsednik opštine najavio je da će od naredne godine Vukovci i učenici generacije od opštine na poklon dobiti i novčanu nagradu u vrednosti dve prosečne plate na republičkom nivou, a po prvi put od ove godine svi nagrađeni dobiće po pedeset hiljada dinara koje će im biti uplaćene do kraja septembra.

Stević je iskoristio priliku i najavio ulaganaje u školske objekte na teritoriji GO Lazarevac i dodao je opštinsko rukovodstvo obezbedilo 64 smart table koje će biti postavljene u svim matičnim školama.

Predsednik opštine pozvao je i studente da konkurišu za novčane nagrade koje opština dodeljuje i rekao da je u toku javni poziv a rok za dostavu prijava je narednih 24 dana od dana objavljivanja poziva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA