Paketi pomoći za 75 socijalno ugroženih porodica

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) će kao partner Grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, a u saradnji sa beogradskim Crvenim krstom, putem projekta pod nazivom „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” donirati pakete hrane i higijenskih sredstava porodicama koje žive u dva podstandardna romska naselja, kao i drugim socijalno ugroženim porodicama u Beogradu. Paketi su namenjeni socijalno ugroženim porodicama kako bi što lakše prebrodile krizu izazvanu epidemijom virusa korona.

Grad Beograd grb

Pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa dobiće 50 socijalno ugroženih porodica iz dva podstandardna romska naselja – kod okretnice linije 75 na Novom Beogradu i porodice iz naselja Lazari na Zvezdari, kao i 25 socijalno ugroženih porodica u Beogradu.

Na ovaj način, projekat Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” podržaće i Grad Beograd sa ciljem da se poboljša kvalitet usluga za ugrožene grupe i radi nadgledanja potreba ugroženih građana i građanki.

Zahvalivši na pomoći, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je donacija u vidu paketa pomoći od posebnog značaja za sve ugrožene porodice u romskim naseljima i da je time omogućeno da budu snabdeveni i zbrinuti dok traje pandemija virusa COVID-19.

Nataša Stanisavljević
Nataša Stanisavljević

Akcija podele paketa socijalno ugroženim porodicama u ovim naseljima i šire trajaće tri meseca, a tokom ovog perioda biće podeljeno 270 paketa hrane i 270 paketa higijenskih sredstava.

Ova donacija je ujedno i podrška Sekretarijatu za socijalnu zaštitu Grada Beograda da što efikasnije odgovori na potrebe korisnika i obezbedi bolje uslove i socijalnu zaštitu za posebno osetljive kategorije stanovništva kojima je potrebna pomoć u periodu borbe protiv pandemije.

Projekat „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” se odvija u saradnji sa kabinetom potpredsednice Vlade Republike Srbije Zorane Mihajlović, koja je ujedno predsednica Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

Izvor: Sajt Beoinfo

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA