BeogradLazarevacVesti

Parterni deo ispred hrama u Lazarevcu do kraja novembra imaće nov izgled

Do kraja novembra meseca biće završen parterni deo ispred hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu. Deo oko ove monumentalne građevine dobiće potpuno novi izgled a trenutno se rade prilazi iz bočnih ulica, kao i sam prilaz hramu sa prednje strane iz Hilandarske ulice. Novi prilaz imaće 16 stepenika a sa strana će biti postavljenje klupe, kao i dekorativna rasveta. Projekat za ovu rekonstrukciju je donacija JP EPS, osnosno Projekt biroa, a novac za radove je obezbedio Grad Beograd, rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Bojan Stević.

Uređenje partera ispred hrama

Završetak radova na obnovi parternog dela ispred Hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija biće do kraja novembra, kaže predsednik opštine Bojan Stević  i dodaje da će ova značajna građevina, koja predstavlja simbol i duhovno središte zajednice, dobiti potpuno novi izgled, zahvaljujući naporima i sredstvima koja su uložena u ovaj projekat. Ovaj projekat rekonstrukcije ostvaren je zahvaljujući donaciji JP EPS i saradnji sa Projekt biroom. Grad Beograd je obezbedio potrebna sredstva za izvođenje radova. Predsednik opštineizrazio je zadovoljstvo zbog napretka projekta i naglasio važnost obnove ovog kulturnog spomenika za zajednicu Lazarevca.

Bojan Stević ispred hrama

Trenutno, intenzivno se radi na stvaranju novih pristupnih puteva do hrama, kako iz bočnih ulica, tako i sa prednje strane iz Hilandarske ulice. Ovaj novi prilaz će se sastojati od 16 elegantnih stepenika, pružajući posetiocima siguran put do svetilišta. Osim toga, duž ovih stepenika će biti postavljene klupe, omogućavajući posetiocima da zastanu, odmore se i uživaju u okolini. Takođe, dekorativna rasveta će dodatno obogatiti ambijent, stvarajući prijatnu atmosferu u večernjim časovima.

Uređenje hrama ispred hrama u Lazarevcu

Stević dodaje da narednih dana očekuje i postavljenja krstova na hram.

U planu je i rekonstrukcija donjeg dela parcele od Centra za kulturu do Rudarske česme, a planirano je da bude rekonstruisana i Rudarska česma kao i izgradnja malog amfiteatra na tom delu, dodaje predsednik opštine.

Kroz ovu inicijativu, ispred Hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija uskoro će zasijati revitalizovano okruženje koje će posetiocima i vernicima pružiti prijatan doživljaj i mesto za uživanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA