BeogradLazarevacVesti

Pčelarska izložba već tri decenije u Lazarevcu

U organizaciji Udruženja pčelara „Budućnost“ na platou ispred Rudarske česme održana je jubilarna 30. izložba pčelarskih proizvoda „Dani pčelarstva Kolubara 2023“. Manifestaciju je otvorio predsednik GO Lazarevac Bojan Stević koji je pohvalio rad pčelarskog udruženja u našem gradu i dodao da očekuje da će ova izložba biti organizovana i narednih godina. Ono što je dobro i tradicionalno i što neguje vrednosti ne treba menjati, a siguran sam da će pčelari uspeti da organizuju ovu izložbu i kroz 20 godina, rekao je Stević. Preko 12 izlagača iz naše opštine i okruženja predstavilo je svoje proizvode od meda.

Pčelarska izložba 2023

Pod pokroviteljstvom GO Lazarevac održana je 30., jubilarna izložba pčelarstva i proizvoda od meda u organizaciji Udruženja pčelara „Budućnost“ Lazarevac. Ove godine preko 12 izlagača predstavilo je proizvode od pčela i meda a štandove je obišao i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević. On je na svečanom otvaranju pohvalio rad lazarevačkog udruženja pčelara i poželeo im da i manifestaciju organizuju još dugo godina.

Predsednik Udruženja pčelara „Budućnost“ Mihajlo Belošević kaže da je manifestacija osnovana još davne 1993. godine i da je uprkos teškim godinama jedna od retkih manifestacija koja traje duže od tri veka. Zahvalio se na podršci predstavnicima opštine, Turističke organizacije i KUD „Diša Đurđević“ na dobroj saradnji i podršci koju pružaju oganizovanju ove izložbe.

KUD Diša Đurđević

U okviru manifestacije u  sali biblioteke „Dimitrije Tucović“ organizovano je predavanje u oblasti apiterapije a o važnosti i značaju lečenja pčelinjim proizvodima govorila je Živka Vlajković, diplomirani nutricionista i apiterapeut. Vlajković je stalni predavač SPOS-a, snimila je nekoliko emisija na ovu temu i održala preko 150 predavanja iz ove oblasti. U kulturno-umetničkom delu programa nastupilo je KUD „Diša Đurđević“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA