PD “Malci“ organizuje osnovnu planinarsku obuku

Planinarsko društvo „Malci“ organizuje osnovnu planinarsku obuku od 23. marta do 06. aprila. Prijavljivanje zainteresovanih je do 20. marta.

Malci akcija

Svi zainteresovani za planinarsku obuku i učešće u planinarskim akcijama mogu se do 20. marta prijaviti u PD ‘’Malci’’. Obuka će se sastojati od teorijskog i praktičnog dela. Teorijski deo održaće se u Modernoj galeriji Centra za kulturu, a praktični deo na platou ispred Lovačke kuće u Šušnjaru i na Ostrvici i Rudniku.

malci na brdu

Obuku će voditi Vladimir Milutinović, licencirani speleolog, uz asistenciju Ivana Todorovića, člana Gorske službe spasavanja. Cilj osnovne obuke je upoznavanje sa najosnovnijim znanjima o planinarstvu i planinarskoj organizaciji i ono je osnovno polazište obuke.

lepote malci

Tokom marta organizuju se planinarske akcije gotovo svake nedelje. Osvajaće se vrhovi Bukulje, Povlena, kao i od Divčibara do Rajca. Do 1. marta traje prijavljivanje za učešće u akciji ‘’Vrmdžila 2020’’.Od proleća počinju i planinarske akcije i šetnje za najmlađe u tom smislu planirana je i saradnja sa Centrom za dnevni smeštaj i boravak dece sa posebnim potrebama.

lepote malci

Za one koji nemaju vremena ili volje da se upuste u veće planinarske avanture i izazove, mogu svake nedelje od deset časova šetati sa članovima PD ‘’Malci’’ i podsetiti se prirodnih lepota Lazarevca i okoline.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA