LazarevacSportVesti

PD “Malci“ organizuje osnovnu planinarsku obuku

Planinarsko društvo „Malci“ organizuje osnovnu planinarsku obuku od 23. marta do 06. aprila. Prijavljivanje zainteresovanih je do 20. marta.

Malci akcija

Svi zainteresovani za planinarsku obuku i učešće u planinarskim akcijama mogu se do 20. marta prijaviti u PD ‘’Malci’’. Obuka će se sastojati od teorijskog i praktičnog dela. Teorijski deo održaće se u Modernoj galeriji Centra za kulturu, a praktični deo na platou ispred Lovačke kuće u Šušnjaru i na Ostrvici i Rudniku.

malci na brdu

Obuku će voditi Vladimir Milutinović, licencirani speleolog, uz asistenciju Ivana Todorovića, člana Gorske službe spasavanja. Cilj osnovne obuke je upoznavanje sa najosnovnijim znanjima o planinarstvu i planinarskoj organizaciji i ono je osnovno polazište obuke.

lepote malci

Tokom marta organizuju se planinarske akcije gotovo svake nedelje. Osvajaće se vrhovi Bukulje, Povlena, kao i od Divčibara do Rajca. Do 1. marta traje prijavljivanje za učešće u akciji ‘’Vrmdžila 2020’’.Od proleća počinju i planinarske akcije i šetnje za najmlađe u tom smislu planirana je i saradnja sa Centrom za dnevni smeštaj i boravak dece sa posebnim potrebama.

lepote malci

Za one koji nemaju vremena ili volje da se upuste u veće planinarske avanture i izazove, mogu svake nedelje od deset časova šetati sa članovima PD ‘’Malci’’ i podsetiti se prirodnih lepota Lazarevca i okoline.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA